2013. január 18., péntek

Pro Video: Március 20-án érkezik a Hajnalhasadás II. része DVD-n/BD-n

A Stephenie Meyer bestselleréből készült világsikerű Alkonyat-sorozat lezáró része, az Alkonyat – Hajnalhasadás II. rész hazánkban március 20-án jelenik meg egylemezes DVD-n, számos izgalmas extrát tartalmazó kétlemezes DVD-n, valamint egylemezes Blu-rayen. Ezzel egyidőben az Alkonyat – Hajnalhasadás I. rész is újra megjelenik DVD-n. Az új lemez különlegessége, hogy hét, eddig még sosem látott magyar szinkronos filmrészletet, és Bill Condon rendező vadonatúj audiokommentárját is tartalmazza majd.
A 2012 novemberében bemutatott, Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner főszereplésével készült Alkonyat - Hajnalhasadás II. rész 821,8 millió dolláros összbevételével a franchise legsikeresebb filmje lett, az öt filmre pedig világszerte már 3,3 milliárd dollár értékben váltottak jegyet. Magyarországon is töretlen az Alkonyat-sorozat utolsó része iránt az érdeklődés: a bemutatótól, 2012. november 15-től 2013. január 16-ig összesen 312 942 néző volt kíváncsi a természetfeletti képességekkel rendelkező vámpírok és vérfarkasok történetére, így hazánkban is a sorozat legsikeresebb darabja lett.
A mozis sikerek mellett a Twilight-saga előző négy részének (Alkonyat, Alkonyat – Újhold, Alkonyat – Napfogyatkozás, Alkonyat – Hajnalhasadás I. rész) DVD, és Blu-ray megjelenései az USA-ban a legsikeresebb címek lettek, az eladásokból világszerte pedig 116 millió dollár bevétel származott.
Az Alkonyat – Hajnalhasadás II. rész Blu-ray, és a kétlemezes DVD több órás extrái egy hét részes dokumentumfilmet is tartalmaznak, amellyel a rajongók bepillantást nyerhetnek a forgatás kulisszái mögé: külön fejezetet kapott Bella újjászületése és átalakulása, és a rendkívül látványos, mindent lezáró végső csatajelenet részletes bemutatása a forgatásra való felkészüléstől a trükkökön át a veszélyes kaszkadőrjelenetekig. Bill Condon rendező érdekes audiokommentárjával a film alkotási folyamataiba is betekintést nyernek a filmrajongók, megtudhatják, hogy milyen kihívásokkal néztek szembe a stábtagok a Hajnalhasadás I. és II. rész forgatása alatt. Sőt, az extrák között a Green Day érzelmes balladájának a „The Forgotten”-nek a videoklipje is megtalálható lesz. A leglelkesebb rajongók pedig egy gombnyomás segítségével rákereshetnek kedvencükre, és egymás után nézhetik meg csak Edward, vagy csak Jacob jeleneteit.
’Az Alkonyat –sorozat szenzációs világsikere a film DVD, és Blu-ray megjelenésével tovább folytatódik, és most végre a teljes sorozat eljut minden rajongó otthonába. A Twilight-sorozat utolsó filmjének DVD, és Blu-ray megjelenését a mozibemutatóhoz hasonlóan hatalmas várakozás övezi.’ – nyilatkozta Ron Schwartz a Lionsgate Home Entertainment alelnöke.

Alkonyat – Hajnalhasadás II. rész kétlemezes DVD extrái, melyek az egylemezes Blu-rayen is megtalálhatóak lesznek:
1. lemez
  • Audiokommentár Bill Condon rendező közreműködésével – eredeti nyelven
2. lemez – magyar felirattal
  • AZ ÖRÖKLÉT - Így készült a Hajnalhasadás II. rész (7 részes dokumentumfilm)
  • Ugrás Edward jeleneteihez
  • Ugrás Jacob jeleneteihez
  • Kettőt egyszerre kisfilm
  • The Forgotten a Green Day videoklipje
  • Mint a villám: különleges vámpírképességek
  • Carlisle kapcsolatai: az új vámpírok
  • Bíró, esküdtszék, ítéletvégrehajtó: Aro és a Volturik
  • Charlie Swan bőrében
  • A The Twilight Saga: Hajnalhasadás – II. rész a Comic-Con képregénytalálkozón
  • Sztárok a fekete szőnyegen

Alkonyat – Hajnalhasadás I. rész egylemezes DVD eddig sosem látott jelenetei, magyar szinkronnal:
  • Új nyitójelenet - A Volturik kézhez kapják az esküvői meghívót – 2 perc 19 másodperc
  • Kibővített jelenet – Frankenstein menyasszonya - 13 másodperc
  • Új jelenet – Bella és Edward reggelit készítenek - 1 perc 53 másodperc
  • Új jelenet – A 105-ös jelenet bővített változata - 2 perc 2 másodperc
  • Új jelenet – Jacob and Alice a verandán - 52 másodperc
  • Kibővített jelenet – Edward megtámadja Jacobot - 29 másodperc
  • Kibővített jelenet – Jacob ébredése - 8 másodperc
Forrás: Pro Video Film&Distribution Kft.

13 megjegyzés:

Nagyon csúnya gondolataim vannak az újból kiadott egylemezes DVD kapcsán, ez már egyértelműen a rajongók lehúzása, és nyilván a Summit-Lionsgate-re haragszom emiatt. :/
Mondjuk én valszeg maradok a megszokásnál, és beszerzem a BD II-t, és legfeljebb majd később, amikor már csökken az ára az egylemezes Kibővített I. résznek, akkor veszem meg azt, ha lesz még... 7 percért legalábbis sztem megvenni egy DVD-t, nem éri meg. :(

Mindenesetre köszi az infót, és most egy kicsit azért is szomorú vagyok, mert ez a hír a Ti blogotok végének közeledtét is jelenti, ami nagyon hiányozni fog, hiszen épp a DVD megjelenés ideje környékén lesz 3 és fél éve, hogy olvaslak Benneteket!! Köszönet ezért!!

Pont a közlemény kapcsán eszméltem rá, hogy hoppá lassan TÉNYLEG elérkezünk a záráshoz... viszont most néztem, hogy az Movie Awardsot előrehozták (április 14-re), szóval azt lehet h még bevárjuk. Aztán lehet, hogy nulla jelölést kap a film/a színészek. LOOL

Az újra kiadott DVD-hez nem tudok mit szólni, ez van :S. Akinek nagyon nem lesz rá pénze, várja meg míg leárazzák 990-re, az már piti összeg egy filmért. Egyébként az esküvősből is van még, hiába mondták exkluzívnak, talán az se úgy fogyott ahogy gondolták... fene se tudja.

*nem lesz rá pénze vagy nem hajlandó újra azt a bizonyos x összeget rááldozni

Szerintem senki nem fogja bánni, ha maradtok még egy kicsit :)

Ja, és jut eszembe: az Árnyalat-blogon agyaltok/agyalsz? Van ezzel kapcsolatosan már valami elképzelés?

Gondolkodtam rajta, elképzeléseim is vannak működésével, kinézetével stb. kapcsolatban. Lehet, hogy "bekattanok" és napokon belül összekalapálom hozzá a bloghelyet, de az is lehet h csak x hét múlva. Egyébként csak Én vinném, Annie-t ez a téma nem igazán foglalkoztatja. :)

Nagyon fog hiányozni ez az oldal, ha bezár, többet olvastam, mint a híreket. :P :(
Már csak ezért is (na jó, nem csak ezért) én vevő lennék arra az Árnyalat-blogra. :)
Két kérdés, a választ előre is köszönöm: Ha bezártok, a blog később még elérhető marad, vagy elrejtitek/törlitek? Valamint, hol fogod Barbi jelezni, ha megnyitod a másik blogot? Csak hogy tudjam, hol figyeljem. :)

Megmarad, nem zárjuk le, nem törlünk róla semmit, visszaolvasható marad csak a chat lesz leszedve, illetve egy idő után a kommentelést is lezárjuk.



Ha megnyit, lesz róla bejegyzés, Facebook poszt és tweet is.

Értem, köszönöm a válaszod! :)

Barbi, köszi a válaszod! Nem akartalak, nem is akarlak sürgetni, tudom, hogy megy ez :) Én várom türelmesen és előre is örülök neki, ha lesz blog :))

Bill audikommentárja eredeti nyelven lesz, ez megszokott már, de lesz hozzá felirat, mint anno a Napfogyatkozásnál Kristen és Rob kommentárjához? Erről lehet tudni valamit? Én speciel nagyon örülnék neki, és sztem sokunk van így vele.

Szilvi: ha feliratos lenne, azt írták volna oda

Igen, időközben sajnos rájöttem, mert visszanéztem az előzőt.
Szomorú vagyok...:(
Tudok angolul, de nem ilyen fokon, jó ha 50%-ban megértem mit fog mondani Bill. Tök gáz, ennyire sajnálják az időt egy magyar felirat készítésre??