2012. november 30., péntek

A jelenés/The Apparition DVD megjelenés: 2012. december 5.

Elméletüket bizonyítandó, hogy a paranormális jelenségeket az emberi hit teremti, néhány diák megpróbál egy természetfeletti lényt alkotni. A kísérlet rettenetesen félresikerül. Évekkel később egy fiatal pár, Kelly (Ashley Greene  Alkonyat-sorozat) és Ben (Sebastian Stan Pletykafészek) félelmetes, megmagyarázhatatlan dolgokat tapasztal új otthonukban. Kétségbeesésükben egy paranormális jelenségekkel foglalkozó specialista (Tom Felton Harry Potter-sorozat) segítségét kérik, ám csak annyi derül ki: nem a házzal van a gond. De ha a jelenés vadászik rájuk, vajon van-e esélyük a menekülésre?

| Magyar Extra: Kimaradt jelenetek | Hangok: magyar (5.1), angol (5.1) | Feliratok: magyar | Ajánlott ár: 3290 Ft |

2012. november 29., csütörtök

Kristen Stewart a The Variety Studio: Awards Edition első napján

Tegnap került megrendezésre a Beverly Hills-i Rolls Royce Villában a Golden Globe-hoz kapcsolódó The Variety Studio: Awards Edition nevezetű rendezvény első napja, amelyre Rosemarie DeWitt, Lorraine Toussaint és Kerry Washington mellett Kristen Stewartot szintén meginvitálták. Az esemény során a színésznőkkel Jon Weisman (a Variety írója és szerkesztője) egy közös interjút is készített, amit a hajtás után nézhettek meg, további képeket pedig a KristenStewartFan.Us galériájában találtok.

2012. november 28., szerda

Breaking Dawn Pt. 2 TV Spot: Love

Stephenie Meyer Hollywood legbefolyásosabb írói között

A The Hollywood Reporter összeállította Hollywood még élő 25 legbefolyásosabb írójának listáját, amelyre tizedikként Stephenie Meyer is felkerült. (A lista összeállítása során pl. a műveikből készült mozi/sorozatadaptációk sikerességét, a bestsellerlistákat, a produceri, forgatókönyvírói státuszukat, a kultúrára gyakorolt hatásukat vették alapul.) Ennek apropóján a magazin készített Stephenie-vel egy hosszú interjút (apránként majd fordítok belőle) illetve Diane Krugerrel és Jake Abellel, A burok két színészével kiegészülve egy új fotósorozatot (képek). 

Jamie Campbell Bower a British Fashion Awardson

Tegnap Londonban megrendezésre került az idei British Fashion Awards, amelyre Lily Collins társaságában Jamie Campbell Bower is látogatott. A párosról további képeket a JCB.US galériájában találtok.

2012. november 27., kedd

Nikki Reed az Access Hollywood Live!-ban

Nikki Reed és Paul McDonald az Access Hollywood Live!-ban lépett fel, ahol előadták a nemrég megjelent The Best Part című albumokról az All I am Asking című számukat, illetve a műsor beszélgetős felében elárulták (videó), hogy Catherine Hardwicke mellett Taylor Lautner is hozzájárult az egybekelésük bekövetkeztéhez.

Stephenie Meyer a Hajnalhasadás csatajelenetének problémás részeiről

Tegnap a Hajnalhasadás második részével, pontosabban a csatával kapcsolatban Stephenie Meyer néhány információval frissítette a weboldalát, mivel a press junketek idején a spoiler veszély miatt erre nem nyílt lehetősége. A bejegyzés/levél elején leírja, hogy elég sokszor kérdezték arról, hogy mit szól a történet csúcspontjába beillesztett változtatáshoz/csavarhoz. A válasza ezen kérdésekre az volt, hogy nem érzi ezt akkora eltérésnek, ugyanis "ez a pillanat már benne van a könyvben. Mindazonáltal ezt mi nem láthatjuk  a véres és izgalmas részletekbe menően, hiszen a világra Bella perspektíváján keresztül tekintünk. Pár riporter, akikkel beszéltem, tudni akarta, hogy a könyvben ez a pillanat merre rejtőzik. A válaszom erre pedig 745 oldal második bekezdése:
Aro egy hosszú, feszült pillanatig nézett a szemembe. Fogalmam sem volt mit keres vagy mit talált, de végül az arca megváltozott, a szája kisimult, a szeme egy kicsit máshogy állt, s én tudtam, hogy meghozta a döntését.
Ebben a rövidke részben, miután Bella felfedte erejének mélységét, Aro fejben végigjátssza egy Cullenékkel folytatott csata várható végkimenetelét. Nagyjából ahogy a filmben is láttuk: egy Aro által nem igazán várt kiegyenlített küzdelmet, sok kulcsfigurájának vesztét illetve önönmaga halálát is. Habár a Volturi így is győztesként jött volna ki a csatából, ez a konfliktus az itáliai klán fennhatóságának megtámadhatatlan jellegét  valószínűleg örökre megtörte volna.

"Melissa Rosenberggel már említettük azt a végezetes vacsorát (még a Napfogyatkozás forgatása idején) amikor is kiagyaltuk a Hajnalhasadás végének filmszerűbbé tételét." De mégis miként tegyék Aro vízióját a nézők számára is élvezhetővé? A válasz, amint megszületett, nagyon is kézenfekvőnek tűnt. "Már van egy karakterünk, aki meg tud nekünk mutatni látomásokat. Szóval az egyetlen, a könyv végétől eltérő igazi változtatást Alice korábbi feltűnése és interakciója jelentette Aróval."

Ám ezzel a lépéssel a Steph által felállított szabályok megszegésre kerültek (Alice nem látja a farkasok és Renesmee jövőjét). Az írónő ezzel tökéletesen tisztában van, de úgy voltak vele, hogy ennyi változtatás belefér és megbocsátható a szórakoztatás nevében. A tarsolyában voltak másfajta elképzelések is, de azok nagyon problematikusnak bizonyultak és közel sem voltak olyan filmszerűek mint a végeredmény. Továbbá elárulta, hogy ő több Cullent ölt volna meg a csata során valamint Bill Condont is dicsérte, az érzelmek virtuózának nevezte. A teljes levelet/bejegyzést a StephenieMeyer.com-on olvashatjátok el.

2012. november 26., hétfő

Az utolsó rendezői levél Bill Condontól

A Twilight Saga Facebook oldaláról:
Üdvözlet a globális Twihard család tagjainak!

Most, a Madridból Berlin felé tartó úton úgy gondoltam, beköszönök még egyszer utoljára, mivel végre Ti is láthatjátok min is dolgoztunk olyan intenzíven. Nehéz elhinni, hogy a ma esti berlini premier után a Twilight utazásom a végéhez ér. Majd' 3 éve írtam Nektek először. Nagyon büszke vagyok arra, amit azóta együtt létrehoztunk és remélem, hogy a második rész felér az elvárásaitokhoz, ami Stephenie terjedelmes Saga-ját lezárja. Reméljük sikerült mindannyiótoknak elkerülni a spoilereket, hogy teljes mértékben élvezhessétek a csavarokat és búcsú ajándékokat, amelyeket Nektek tartogattunk...

Még egyszer köszönöm, hogy így online is a rajongótábor családtagjának érezhettem magam...köszönöm, hogy San Diegóban képesek voltatok A Sorban aludni, csak azért, hogy velünk nevessetek a H csarnokban...hogy hihetetlen távolságokat tettetek meg, azért, hogy LA-ben csatlakozzatok hozzánk a Sátorvárosban és az idei Rajongó Táborban. Mindenek felett köszönöm, hogy rám bíztátok ezt az egész világot, amivel olyan sokat törődtök - a Ti lelkesedéseteket próbáltuk meg minden részletnél figyelembe venni. Ha már itt tartunk, azt hiszem sosem fogom kiheverni azt a szégyent, mikor az első riói forgatási éjszakán világszerte Twihard-klánok kémkedtek utánunk. A szinte azonnal közölt képeknek hála, időben emlékeztettek minket arra, hogy Edward és Bella nászútjáról hiányzik egy bizonyos eljegyzési gyűrű... (Még egyszer elnézést!)

Ezzel együtt, a Forksban eltöltött időm lejártával rengeteg barátságot viszek magammal - hihetetlen tehetséges színészeket és olyan új, kreatív partnereket, mint Melissa Rosenberg, Guillermo Navarro és Phil Tippett. Remélem még sok ideig ismerhetem majd őket és hamarosan együtt dolgozhatunk olyan filmeken, melyekről most még csak álmodozunk. A Los Angeles-i hétfői premier éjszakáján Phil azt mondta, csinálnunk kéne egy "hatalmas, véres szörnyfilmet". Vajon lesz hely benne egy musical számnak?

Viszlát a mozikban.

Örökké,
Bill

Boldog Születésnapot Mr. Facinelli!

Kellan Lutz az Essential Homme címlapján

Az Essential Homme nevezetű magazin a novemberi/decemberi számában egy új fotósorozatot közölt le Kellan Lutzról. További, félmeztelen nőkkel is tarkított képeket a KLO galériájában találtok, míg az alábbi interjúrészletet a JustJarednek köszönhetjük:
Emmett Cullen megformálásáról: "Életem azon szerepeinek egyike, amelyre mindig is emlékezni fogok. De készen állok valami újra. Csinálnék-e több filmet, ha lennének további kötetetek? Hogyne! Imádom a karakterem. Szeretek ezen nagyszerű rendezőkkel együtt dolgozni. Imádom a szereplőgárdánkat is."
Formába kerülni a Tarzanra: "Egy zömök srác vagyok, gyerekként fociztam. Nem jógázom. Nem vagyok rugalmas és fürge. De Tarzan esetén olyan ez mint balettleckéket venni. Képzelj el egy focijátékost balettozni!"
Arról, hogy miért váltott a modellkedésről a színészetre: "Az apukám korán megkopaszodott szóval tudtam, hogy a modellkedéshez nem leszek örökké eléggé csinos és jóképű. Felnőve soha nem színházaztam, a kamera előtt soha nem munkálkodtam. De később rájöttem, hogy több van bennem - a modellkedéssel pedig nem igazán tudod kifejezni/megmutatni a személyiségedet, de a filmek során igen." 

2012. november 24., szombat

Casting hírek: Charlie Bewley, Mackenzie Foy, Joe Anderson

  • Charlie Bewley (Demetri) szerepet kapott a The Vampire Diaries 4. évadában. A 13. résztől kezdve egy Vaughn nevezetű figurát fog alakítani, aki az öt vámpírvadász egyike - adta hírül a E! News.
  • A Variety október közepén adta hírül, hogy Mackenzie Foy főszerepet kapott a Wish You Well  című indie drámában. A David Baldacci azonos című regényéből készülő film az 1940-es években egy fiatal lány (Foy) valamint fiútestvére életét követi nyomon, akik egy családi tragédiát követően kénytelenek New Yorkból egy virginiai farmra költözni a dédanyjukhoz. A már jó ideje tartó munkálatokról előkerült néhány forgatási kép, ezekért katt a Nessie-Macknezie.com-ra. 
  • Joe Andersont (Alistair) pedig hamarosan Daniel Radcliffe oldalán láthatjuk a Horns című filmben (a történetéről többet a Filmklub oldalán olvashattok). A Radcliffe és Anderson figurája között zajló bunyót a lesifotósoknak sikerült megörökíteniük november elején Vancouverben, a képeket a JusJared oldalán megnézhetitek. 

2012. november 23., péntek

A Spur magazin fotósorozata Kristen Stewartról

Az alábbi fotósorozat még Breaking Dawn Pt. 2 japán promója alatt készült Kristenről. Még több képért/szkenért katt a továbbra. via KStewartFans LJ, @falcontie

Jackson Rathbone a Wendy Williams Showban

A hét közepén Jackson Rathbone ellátogatott Wendy Williams talkshowjába, ahol szóba került a Twilight széria valamint az utolsó rész sikere; a színészkedés: 17 éves kora óta ebben a szakmába dolgozik, az első munkája pedig a Sears és a Levis közös reklámja volt, amiben ráznia kellett a hátsóját (videó); a kisfia (a családjukban hagyománnyá vált névöröklés), az apaság; a dédapja (aki a Standard Oil of New Jersey - a későbbi Exxon olaj- és gázcég - elnöke volt) valamint a jobb vádlijára tetovált Heinz üveges ketchup: imádja a ketchupot, az apja mindig meg is kérdezte tőle, hogy esetleg nem kér-e hozzá egy kis hamburget. :D

2012. november 22., csütörtök

Az MTV News rövid interjúja Nikki Reeddel és Jackson Rathbone-nal

"Viccelsz velem, úgy gondoltam hogy ez fantasztikus," mondta Jackson Rathbone lelkesen az MTV Newsnak az Alkonyat széria befejező részének csavarjáról és vízióbéli elhalálozásáról. "Sokszor amikor nézel egy filmed tudod, hogy a jófiú nem hal meg. Mindig talál kiutat vagy valahogy egy másik fegyvert. Ezzel tisztában vagy az agyad hátsó kis rejtett zugában, igazán nem is izgulsz, szóval azt hiszem ez most kissé megemelte a dolgot tétjét." A tét ugyan magasra került, de Hajnalhasadás két részének szimultán forgatása Nikki Reedet néha összezavarta. "Voltak olyan esetek, amikor odaszóltak, hogy akkor Carlisle halálát vesszük fel. Én pedig azt mondtam, 'Várj, mi van?' A két rész együtt forgatás sok alváshiánnyal és étkezések elmaradásával is párosult valamint igazán soha sem tudtad, hogy hol vagy/mi következik. Szóval voltak olyan pillanatok amikor meg kellett nyugtatnom magam, hogy minden rendben lesz. Igazából senki sem fog meghalni."
Megjegyzés: Az MTV Peter Facinellit is meginterjúvolta Dr. Cullen halálának bekövetkeztéről, de szinte ugyanazt mondta el, mint a Vulture-nek adott nyilatkozatában.

Breaking Dawn Pt. 2 TV Spot: Best

2012. november 21., szerda

Összefoglalás: A Movieline és az MTV News interjúja Bill Condonnal I.

A kedvenc pillanata a Hajnalhasadás második részéből: "Sok van, de Michael Sheen vihogását mondanám, amikor meglátja Renesmeét. Hát nem klassz? Igazi meglepetés volt, amikor először előállt ezzel. Azt mondtam, 'Ó Istenem, imádlak.'" [...] "Van belőle egy A és B verziónk, egy hosszabb és rövidebb változat. A film során felhasznált vihogás pedig a rövidebb változat." 
A bevésődésről: "Az a helyzet, hogy nyilvánvalóan ez már a megírásának pillanatában egy vitás, kényes dolog volt. Filmkészítőként viszont Taylor Lautnerben nagy szövetségesre leletem de az tény, hogy aggódott emiatt. Taylor egy tiszta lélek. Képes úgy szeretettel tekinteni [a kislányra], hogy abban más komponens nem játszik szerepet és úgy hiszem ezt más színész nem is tudta volna megcsinálni."
A DVD/BluRay törölt jeleneteiről: "A csatamezőn Garrettnek van egy nagyobbacska felszólalása, ami alatt Alec füstje/ködje kezdi elérni, ám Bella megállítja. Nagyszerű volt megcsinálni, Lee Pace bámulatos volt, de közel fél órát töltöttünk el a mezőn, ez pedig újabb 5 percet jelentett volna, ami egyben ismétlés is lett volna hisz Bella már Jane fájdalomokozó képessége során elsütötte a védelmezést.... gyalázat, de kivágásra került. Van még pár jelenetünk - felvettük Bella kiképzését is a harcra. Ez is szórakoztató/mókás volt, de kicsit feleslegesnek tűnt a pajzs felfedezése és az erősítésének kigyakorlása mellett." 
Kiegészítésképp a rendező úr így mesélt az MTV Newsnak a törölt jelenetekről: "Van pár plusz jelenetünk a Volturival, ahogy beutazzák a világot. Majd ott van Bella harci edzése is, ami feleslegesnek tűnt, így kivettük. De nagyon klassz, tudod? [...] Az egyetlen oka amiért nagyon hiányolom az Rob/Edward által megtanított pörgőrúgás."

Az első képek a The Host: The Official Illustrated Movie Companionból

Még negyvenvalahány szkent/képet a Hospedeiros.com galériájában találtok. A Mark Cotta Vaz által írt filmkalauz hivatalos amerikai megjelenési dátuma: 2012. december 4. 

Peter Facinelli a befejező rész csavarjáról

Múlt héten Peter Facinelli a befejező rész New York-i premierje során a Vulture-nek így nyilatkozott  Carlisle vízióbéli elhalálozásáról: "Amikor először olvastam erről a forgatókönyvben kissé letaglózott. Mármint, 'Ez alkalommal nem lesz lehetőségem akciójeleneteket csinálni?' A forgatás szempontjából a Napfogyatkozás volt az egyik kedvencem, mert Carlisle felgyűrhette az inge ujját és akcióba léphetett. De tudtam, hogy ez sokkolni fogja a nézőközönséget és alig vártam, hogy láthassam a válaszreakciójukat. Úgy érzem ez egy nagyon hősies módja a halálnak, Alice megmentésére indulva.... inkább hősiesen halj meg mintsem elmenekülj!" Hosszú folyamat volt elkészíteni Carlisle lefejezett kobakját? "Ó igen, mindenen átestem: az arcom hosszú órákon át tartó szkennelésén, lézerezésén és begipszelésén. Rengeteg mindent csináltak velem, a végeredmény pedig csak pár másodperc erejéig látható a filmben, de megérte. A fejemet azonban nem tarthattam a kezeimben. Remélem mostmár elküldik nekem és kirakhatom a kandallópárkányra/polcra. Többé már nincs szükségük rá, igaz? Kíváncsi vagyok, hogy mit csinálnak vele. Lefogadom, hogy felteszik eBay-re, el is kezdek utánakeresni." viccelődött Facinelli.

2012. november 20., kedd

Breaking Dawn Pt. 2 Promó: Jackson Rathbone a The Today Showban

Még egy kicsit promózunk, ugyanis tegnap Jackson Rathbone is ellátogatott a The Today Showba (képek). A széria befejezésével kapcsolatos kérdéseken túl a beszélgetés során főleg Monroe baba, az apaság és Nikki keresztanyasága volt a középpontban. :) Videó a hajtás után! via JRO

MTV News: Melissa Rosenberg és Bill Condon a csatajelenetről

Az MTV Newsnak a Los Angeles-i press junket idején így nyilatkozott Melissa Rosenberg és Bill Condon a Hajnalhasadás második részének csatajelenetéről és annak csavarjáról. "Stephenie-vel egy steakhouse-ban voltunk," mondta Rosenberg. "Akkor még mindig próbálta eldönteni, hogy akar-e a Hajnalhasadásból filmet, mert nagyon aggódott a vége miatt. A könyvben ez egy nagyon feszült konfrontációt jelent, ami végül egy beszélgetés során feloldódik, de a filmes megjelenítése sok kihívással járna. Szóval próbáltuk kitalálni, hogy mégis miként adaptáljuk ezt a mozivászonra? Oda-vissza táncoltunk az ötletek között, majd villamcsapásként ért minket a felismerés: mindez csak Alice fejében történik meg. Valójában céloznak erre a könyvben, csak nincs részletesen kifejtve. A filmezés szépségét pedig az adja, hogy mi ezt láthatjuk is." Bill Condon tovább elmondta, hogy amikor aláírt a kétrészes fináléra már sokat gondolkodtak a film ezen részén és szerinte nem is igazán tudta volna megcsinálni ha ezt nem lépik meg. "Ez egy finomítása, kiigazítása a könyvnek. Még mindig hű az alapanyaghoz, hisz a bekövetkezése is indokolt ugyanakkor a történések végkimenetele mégsem változik meg." 
Az elesett szereplők kiválasztásáról: a tényleges munkálatok megkezdése előtt ennek eldöntésére is rengeteg időt szántak, voltak olyan esetek amikor más és más karakterek veszítették életüket. A döntést  pedig nem a legszeretettebb figurák feláldozása motiválta, hanem inkább a legsokkolóbb hatás elérése. 

2012. november 19., hétfő

A Breaking Dawn Pt. 2 Soundtrack-jelenetlistája

A Score számai értelemszerűen az albumon szereplő sorrend szerint csendülnek fel a filmben, ennek listáját itt tettem közzéKorábbi listák: | Breaking Dawn Pt 1 | Eclipse | New Moon | via TwilightExaminer
#1 "Where I Come From," Passion Pit - Bella felébred vámpírként, Edward már várja (klip)
#2 "Everything And Nothing," The Boom Circuits - miután Bella a bevésődés miatt kiosztja Jacobot, a család a boldogon jön a ház felé, Rosalie átveszi Bellától Nessie-t
#3 "Cover Your Tracks," A Boy and His Kite - Bella megkapja az Edwarddal közös házikóját (klip)
#4 "Fire In The Water," Feist - Bella és Edward első vámpírként együtt töltött éjszakája
#5 "The Antidote," St. Vincent - Bella and Emmett szkandere (klip)
#6 "Heart of Stone," Iko - Bella és Edward beszélgetése a házikóban (klip)
#7 "Ghosts," James Vincent McMorrow - Bella visszaútja J.Jenks-től, Renesmee hazavitele Edwardhoz
#8 "Speak Up," POP ETC - Búcsúzás a tanúktól, Alice látomása Renesmee és Jacob jövőjéről
#9 "A Thousand Years (Part Two)," Christina Perri - Bella leengedi a pajzsát és megmutatja Edwardnak a gondolatait, valamint az ending credit kezdete
#10 The Forgotten," Green Day - Stáblista
#11 "New For You," Reeve Carney - Stáblista
#12 "Bittersweet," Ellie Goulding - Stáblista
#13 "All I've Ever Needed," Paul McDonald&Nikki Reed - Stáblista

Szavazás: 2013 People's Choice Awards

Kihirdették a  2013. január 9-én megrendezésre kerülő People's Choice Awards jelöltjeit, valamilyen formában pedig öt kategóriában vagyunk érdekeltek (szavazni itt lehet):
  • Favortie Movie: Snow White and the Huntsman
  • Favorite Face of Heroism: Kristen Stewart 
  • Favorite On-Screen Chemistry: Kristen Stewart and Chris Hemsworth / Snow White and the Huntsman
  • Favorite Movie Fan Following: Twihards - Twilight
  • New TV Drama: Revolution (Billy Burke, JD Pardo)

Összefoglalás: A Collider interjúja Bill Condonnal

Bill Condon még a Los Angeles-i press junket idején exkluzív interjút adott a Collidernek, amely során - csak néhányat kiemelve - az alábbi érdekességek osztotta meg velünk a rendező úr:
  • a press junket előtti este fejezte be a DVD/BluRay-re szánt rendezői kommentár felvételét, a szereplőgárdával viszont nem hiszi hogy készül kommentár
  • unrated változata nem lesz a filmnek, extended (hosszabb) változata viszont igen, ami egyelőre úgy néz ki, hogy a BluRay-re fog rákerülni (remélhetőleg ezt majd a DVD-kre is ráteszik és hozzánk is eljut)
  • a film első vágott változata 2 óra 12 perc hosszú volt, később ezt redukálták le 1 óra 59 percre
  • felvettek egy olyan 2 és fél perc hosszú jelenetet, ahol Aro Párizsban gyűjt be tanúkat. Bill elmondása szerint nagyon szórakoztató felvétel, Dakota Fanning is benne van, de mivel megtörte a film lendületét így kénytelen voltak kiszedni.
  • a film végén látható intenzív, erőteljes csatajelenet miatt (főleg a lefejezésekkel és az azzal járó hanghatásokkal volt gondjuk) az MPAA [Amerikai Filmforgalmazók Szövetsége] ideiglenesen R besorolásba tette a filmet, de Bill írt nekik egy levelet amiben elmagyarázta ezek szükségességét. Végül a besorolóbizottság konkrét javaslatai alapján visszavettek a kritikus pontokból és megkapták a PG-13-as besorolást (ezek ellenére itthon mégis 16-osba került). Megjegyzés: aki nem tudná, Amerikában ennek nagyon fontos jelentősége van, a nyilvánvaló nézőközönség kiesés mellett, a hirdetések és promóció szempontjából. Egy R-es filmet nem lehet olyan széles körben reklámozni mint egy PG-13-ast.
  • tudja, hogy David Slade az Eclipse idején saját maga készített képeket a szereplőkről vagy épp egy-egy érdekesebb momentumról, de neki erre nem volt ideje. Viszont egy csomó kulisszák mögötti felvétel van, mivel Keith Clark lelkesen végigdokumentálta a forgatást (a Dreamgirls és a Kinsey idején is ő segített Billnek).

Ultimate Twilight Saga Trailer

2012. november 18., vasárnap

Ashley Greene és Dakota Fanning a CFDA/Vogue Fashion Awardson

A héten került megrendezésre a kilencedik CFDA (az Amerikai Divattervezők Tanácsa)/Vogue Fashion Fund Awards New York Cityben, amelyen a Breaking Dawn promójáról elszakadva az immáron barnán hódító Dakota Fanning (képek) Jason Wu-val, míg Ashley Greene (képek) a szintén divattervező Wes Gordonnal vett részt. via ATD, AGO

2012. november 17., szombat

Breaking Dawn Pt. 2 Letöltések: Jelenetfotók, Promófotók [HQ]

| Jelenetfotók (68 db): Mediafire [163 mb] | Promófotók (Edward, Bella, Nessie és Jacob): Mediafire [74 mb]|

The Hollywood Reporter Beauty Issue: Kristen Stewart&Adir Abergel

A The Hollywood Reporter összeállította a 2012-es év Top 25 Beauty Momentumának listáját, amelyre tizedikként Kristen Stewart is felkerült (a Snow White Los Angeles-i premierjén mutatott outlookja miatt). Ennek apropóján a magazin pedig készített egy fotósorozatot a listán szereplőkről valamint az őket támogató háttéremberekről (stylistokról, fodrászokról, sminkesekről). Kristen a fodrászával, Adir Abergellel együtt pózolt, akivel 8 évvel ezelőtt találkozott egy magazin fotózásán. Plusz egy kép a hajtás után.

Breaking Dawn Pt. 2 Promó: Kellan Lutz Fallonnál és Conannál

A héten Kellan Lutz két késő esti műsorba is ellátogatott. Jimmy Fallonnál (képek) a Twilight befejezésén túl szóba került a Tarzan 3D meghallgatása. Korábban a Conan a barbár című film meghallgatásán is részt vett, ahonnan megmaradt neki egy paróka, úgy gondolta hogy az most is jó lesz, így teremtve meg Tarzan vadszerű kinézetét. "Ez ilyen cattle call meghallgatás volt... volt hat ajtó, az egyikben Doritos reklámra kerestek az embert, a másikban pedig már az Old Navy!-hoz... szóval voltak ott nagypapák, szexi modellek.... az egyikben pedig a Tarzan meghallgatása folyt. A fürdőszobában feltettem a parókát és levetkőztem kisgatyára.. ez álmaim szerepe, nagyon akartam... de baromi kínos volt  így átváltozva kisétálni a fürdőből. Néhány ismerősöm is ott volt, akiket évekkel ezelőttről ismerek, szóval próbáltam észrevétlen maradni... amikor bent voltam előadtam magam, tudod azt a tipikus majomszerű mozgást (közben mutatja is, hogy mit csinált :D) Amikor befejeztem a casting rendező azt mondta, 'Nagyszerű volt, de ugye tudod hogy ez egy motion capture film?' Én pedig azt mondtam, 'Persze, de mit is jelent ez?' Egy kezeslábast kell viselned, nincs kosztüm és smink sem lesz."
Conan O'Briennél pedig a tudományok és találmányok iránti szenvedélyéről mesélt. Ennek kapcsán elárulta, hogy kölyökként (és még most is) szeretett volna (szeretne) kirabolni egy bankot - nem a pénz hanem a megúszás tudata miatt. Szóval az az ötlete támadt, hogy készít egy "Pokémon labdát" (a Tesla tekercs és egy kémia vegyület egyvelegéből álló szerkezetet), amely segítségével az őt üldöző zsaruk autójának akkumlátorát és elektromos rendszerét kiiktatja. Továbbá egy másik ötletéről is beszámolt, ami a ruhák anyagának megnyújtásáról szólna: "Megveszed a babaruhákat, ezzel pénzt takarítasz meg mivel olcsóbbak, bedobod ebbe a megnyújtóba és máris van néhány klassz ruhád." :D Videók a hajtás után!

Breaking Dawn Pt. 2 Promó: Peter és Kellan a The Today Showban

A napokban Peter Facinelli és Kellan Lutz is megfordult a The Today Show New York-i stúdiójában. Összefoglalót nem írok, mert a műsorvezetők a szokásos 'milyen elbúcsúzni a Sagától', 'hogy változott meg az életed' és a film csavarjáról tettek fel kérdéseket, ezekre a válaszokat pedig már számtalanszor hallottuk. :)

Videóklip: Nikki Reed&Paul McDonald - All I've Ever Needed

A tovább után van egy Entertainment Tonight-os videó, amely a klip kulisszái mögé kalauzol el minket.

2012. november 16., péntek

Breaking Dawn Pt. 2 Promó: Premier Berlinben

Az utolsó The Twilight Saga film promóidőszaka ma este a berlini premierrel véget ért. Bill Condon és Wyck Godfrey Robert Pattinsonnal (képek), Kristen Stewarttal (képek) valamint Taylor Lautnerrel (képek) együtt köszöntötte a Potsdamer Platznál összegyűlt hatalmas rajongói tömeget. A moziban pedig átvehették a Berlin Beart (egy mancsokkal felfelé nyújtózó medveszobrocskát, ami a német főváros jelképe). via RPO, TLWeb, KSUS

Breaking Dawn Pt. 2 Promó: Sajtótájékoztató Berlinben

A teljes konferenciáról a videót illetve még néhány képet a hajtás után találtok.

Breaking Dawn Pt. 2 Promó: Ashley Greene a The Today Showban

Tegnap Ashley Greene is tiszteletét tette a The Today Showban (képek, videó a hajtás után) illetve a Kellly Ripa és Michael Strahan reggeli műsorában (videó). A Today-ben elmondta, hogy szomorú elbúcsúzni a szériától, mivel oly hosszú ideje dolgoztak ezen filmeken, a szereplőgárda szinte egy családdá vált és Alice karaktere is nagyon hozzánőtt. Továbbá véleménye szerint Bill nagyon szépen zárta le a Sagát, a film csavarja pedig nagyon klassz lett, alig várja hogy a közönség lássa. via AGO

Breaking Dawn Pt. 2 Promó: Premier New York Cityben

A THR és a Samsung támogatásával New Yorkban is tartottak egy premiert, amin ott volt Ashley Greene (képek), Elizabeth Reaser, Mackenzie Foy, Dakota Fanning (képek), Peter Facinelli, Kellan Lutz valamint az új szereplők közül Casey Labow, Lisa Howard és Maggie Grace.

Breaking Dawn Pt. 2 Promó: Premier Koppenhágában és Oslóban

Nikki Reed és Jackson Rathbone is az európai promóciós körútjukat teljesítik, ők a norvég illetve a dán rajongókhoz látogattak el. Az oslói eseményekről a Zimbión találtok pár képet, míg a koppenhágairól a Twilight hivatalos dán Facebook oldalán.

Breaking Dawn Pt. 2 Promó: Premier Madridban

A srácokról további képeket és videókat a tovább után is találtok, illetve a RobPattinson.Org-on, a TaylorLautnerWeb-en valamint a KristenStewartWeb-en

Két újabb kulisszák mögötti videó a Breaking Dawn második részéhez

A november elején érkezett szintén kulisszás videót ide kattintva nézhetitek meg.

2012. november 15., csütörtök

Breaking Dawn Pt. 2 Promó: Photocall és Sajtótájékoztató Madridban

Bill Condonnal és Wyck Godfrey-val kiegészülve a trió ma dél körül Madridban részt vett egy photocallon és egy sajtótájékoztatón. További képeket (és videókat) a hajtás után találtok vagy az alábbi galériákban: RobPattinson.Org | KristenStewartFan.US | TLWeb

Breaking Dawn Pt. 2 Promó: Mackenzie Foy a The Today Showban

A The Today Show New York-i stúdiójában tegnap Mackenzie Foy promózta a befejező részt. Az interjú során elmondta, hogy ez az első igazi nagyszabású filmje, előtte reklámokban, divatkampányokban szerepelt (pl. Ralph Lauren), Kristen szuper kedves volt vele a forgatáson, szeretne a jövőben is színésznőként dolgozni illetve mesélt nekünk egy kicsit Renesmeéről is.

2012. november 14., szerda

Hajnalhasadás II. rész - Kibeszélő

Ma éjféltől a (magyar) Twihardok számára egy korszak lezárul: négy év után bemutatásra kerül az utolsó Alkonyat mozifilm. A komment-szekcióba várjuk a szinte mindenre kiterjedő (rendezés, színészi játék, kedvenc jelenet, kedvenc új szereplő, mit gondoltok a beharangozott "csavarról," a zenei aláfestésről stb.) véleményeteket, elemzéseteket a Hajnalhasadás második részéről. :)) A szokásos ne-spoilerezzünk-a-chatbe szabály természetesen most is él! 

Breaking Dawn Pt. 2 Promó: Premier Londonban

A hajtás után találtok még jó pár képet, illetve az alábbi galériákra kattintva még többet: Taylor Lautner (képek), Kristen Stewart (képek), Robert Pattinson (képek), MyAnna Buring (képek), Jamie Campbell Bower (képek) és Judi Shekoni (képek). Videók a hajtás után.

Breaking Dawn Pt. 2 Világpremier: Képek az afterparti helyszínéről

A hétfői Los Angeles-i bemutató után ahogy szokás tartottak egy afterpartit, amit a széria egy-egy helyszínének szellemében díszítettek fel. Így megidézték az első rész bálját, az esküvőt, Volterrát a szökőkúttal, a Forks-i Középiskolát, Jake műhelyét. Még több képet a tovább után találtok. via Zimbio

2012. november 13., kedd

Breaking Dawn Pt. 2 Világpremier: Pattinson, Stewart, Lautner és Meyer

A trióról illetve Stephenie Meyerről (képek, videó, interjúk: E!News | MTV) és Mackenzie Foyról (képek, videó) a hajtás után találtok több képet illetve a belinkelt galériák valamelyikében: Robert Pattinson (képek, videó, interjúk: E! News | MTV), Kristen Stewart (képek, videó, interjúk: E!News | MTV ), Taylor Lautner (képek, videó, interjúk: E! News | MTV)

Breaking Dawn Pt. 2 Világpremier: A Cullen klán


További képekért katt a továbbra vagy az alábbi galériák valamelyikére: Ashley Greene (képek, videó, interjúk: E!News | MTV), Nikki Reed (képek, videó, interjúk: E!News | MTV), Elizabeth Reaser (képek, videó), Jackson Rathbone (képek, videó, interjúk: E!News | ClevverTV | MTV), Peter Facinelli (képek, videó, interjúk: E!News | ClevverTV), Kellan Lutz (képek, interjúk: E!News). via AGO, KLO, JRO, Zimbio

2012. november 12., hétfő

Visszaszámlálás - 2 nap

Visszaszámlálás - 3 nap

2012. november 11., vasárnap

Breaking Dawn Pt. 2 Promó: Stephenie Meyer a Jimmy Kimmel Live!-ban

Stephenie Meyer igen ritkán lép fel televíziós talkshowkban, ám Jimmy Kimmellel a héten kivételt tett. Az interjú során szóba került, hogy eleinte nem gondolt a Twilight könyvként való megjelentetésére, emellett nem is igazán volt bátorsága elküldeni a kéziratát/egy oldalas kivonatát (akkoriban egyébként még Forks címen futott) egy kiadónak sem. Ám a nővére, Emily végül rábeszélte erre a lépésre. Jimmy rákérdezett, hogy részesült-e valamilyen jutalomban ezért Emily? "Először ő olvas el mindent, ez nem elég?" viccelődött Steph. A széria megfilmesítése kapcsán elmesélte, hogy a kezdetek kezdetén a Summit egy akciófilmet (pl. motorcsónakok, fegyvert forgató Bella) szeretett volna a Twilightból csinálni, mivel akkoriban a bevett sablonok alapján (férfiaknak kedvezzünk elsősorban) nem tudták, hogy egy főleg a női közönségre szabott filmmel is világsikereket lehet elérni. A Twilight jövője kapcsán Stephenie elképzelhetőnek tartja, hogy egyszer újra nekivágnak a szériának (teljesen új színészekkel), a támogatása pedig nagyban majd attól függ, hogy mit is akarnak az egészből kihozni. Jelenleg mit csinál? Nem vámpír témában írogat, viszont nem mondja hogy soha többé nem ír több kötet az Alkonyathoz, mert ha 10 év múlva valami oknál fogva meggondolná magát, nem akarja hogy az emberek hazugnak nevezzék. Az interjú második fele a hajtás után nézhető.

Visszaszámlálás - 4 nap

LA Times interjú Kristen Stewarttal és Stephenie Meyerrel

Az új lehetőségekről:
A történetvezetésnek köszönhetően Stewartnak alkalma volt új dimenziót nyitni a karakterének, aki magát mindig is átlagosnak és ügyetlennek tartotta. De természetfeletti erejével egy gyönyörű, fénysebességgel mozgó és veszélyes új személlyé válik. "Sokáig játszottam őt emberként, viszont a megerősödött oldalával sokkal jobban meg tudtam őt érteni. Minden olyan tökéletesen illeszkedett, hogy alig vártam már."

Meyer az első vámpír-Bella jelenet forgatásáról:
"Szó szerint táncoltunk a monitor előtt örömünkben, akkora súly esett le a vállunkról. Azt hittük egy teljesen új karaktert fogunk látni, de nem. Bella a régi Bella volt, csak egy teljesen más módon. Nagyon izgalmas volt."

A lány újonnan jött képességeinek köszönhetően végre eloszlathatták azokat a megjegyzéseket, miszerint Bella egy passzív szereplő, aki boldogsága egyetlen forrásának a barátját tulajdonította, bár Meyer és Stewart nem osztják ezt a nézetet. "Cseréljük fel a szerepeket. Ha Bella lenne a vámpír és Edward az ember, és csak a nemeket cserélnéd fel, ezek közül a kritikák közül egyik sem létezne." mondja Stewart. "Máris azt mondanák, hogy 'Hűha, a férfi mindent feláldoz érte. Milyen nagy áldozat ez, milyen nagyszerű.' Pedig a kapcsolatukban mindketten teljesen egyenlő felek." Ráadásul ő az, aki a dolgok folyamatos mozgatója. Ha Edwardon múlna, már az első részben feladták volna."

A Twilight sztárjai a Breaking Dawn Pt. 2 sátorvárosában I.

A hétfői világpremier helyszínéül szolgáló Los Angeles-i Nokia Plaza előtt pezseg az élet. Hisz csütörtök óta 1500 regisztrált Twihard kezdte meg a szokásos sátortáborozást. Ám a bemutató napjáig sem unatkoznak, levetítették nekik az előző négy filmet illetve tegnap egy koncertet is tartottak nekik, ahol fellépett Nikki Reed és Paul McDonald (videó, interjú), A Boy and His Kite (videó), Anya Marina (videó) és Christina Perri (videó). Valamint ott volt még Stephenie Meyer (vele egy meet and greet keretében lehetett találkozni), Jackson Rathbone (interjú, képek), Ashley Greene (képek) valamint Christian Serratos is (interjú). 

2012. november 10., szombat

Boldog szülinapot Ms. Foy!

Visszaszámlálás - 5 nap

Jövő héten érkezik a The Mortal Instruments és a The Host előzetese

November 15-én (csütörtökön) debütál a The Mortal Instruments teaser trailere az MTV.com-on illetve az Entertainment Tonightban, November 12-én (hétfő) pedig megkapjuk a The Host első hosszú előzetesét.

Breaking Dawn Pt. 2 Promó: Taylor Lautner Jimmy Fallonnál

A New York-i promóciót Taylor Lautner zárta Jimmy Fallon esti műsorában (képek). Az interjú során szóba került a fantázia futball, a februári Pre-Super Bowl Show (a Drew Brees és Tay között zajló céldobó verseny) valamint a Larry Kinggel való találkozás. Erről videókat a tovább után találtok, csakúgy mint az Alligator Race-ről, ami a 2009-es kismotor-verseny újragondolt változata. 

2012. november 9., péntek

Breaking Dawn Pt. 2 Promó: The Today Show, Live with Kelly&Michael


A trióból utoljára Taylor Lautner látogatta meg a Today Show New York-i stúdióját (képek). Az interjú során a szokásos kérdéseken túl (félmeztelenség, a Saga vége) szóba került az is, hogy Los Angelesben, a  hétfői világpremier helyszínén a fanatikus Twihardok már elkezdték benépesíteni a sátorvárost. "Az emberek állandóan azt kérdezgetik, hogy hozzászoktál már ehhez? Én pedig azt válaszolom, 'Nem. Persze, hogy nem mivel összehasonlíthatatlan bármivel is.' Hihetetlen, hogy a rajongók már táboroznak. A támogatásuk... bámulatos. Alig várjuk, hogy ott legyünk és találkozzunk velük." Majd Kelly&Michael reggeli műsora következett, ahol Taylor összemérte az erejét Mr. Strahannal, videó a hajtás után.

Breaking Dawn Pt. 2 Promó: Good Day LA/Texas, New Day, Ferguson

A trión kívül a többiek sem lógatják lábukat, hisz ők is járják Amerika különböző televíziós showműsorait. Jackson Rathbone a Good Day/Fox Los Angeles vendége volt, ahol többek között mesélt egy kicsit a fiáról valamint az új projektjéről, ami egy romantikus-kísértet film lesz. Kellan Lutz tegnap a Good Morning Texas műsorában okozott örömet az egyik rajongójának, ahol szóba került még a Halhatatlanok, a Tarzan, Emmett és Bella szkandere, a Java Heat/Mickey Rourke valamint az is megtudtuk, hogy hogyan kell indonézul mondani a szeretleket. Maggie Grace és Mia Maestro a Seattle TV New Day című műsorának adott egy hosszabb interjút, míg Craig Ferguson a "világ legjobb színészével," azaz Michael Sheennel csevegett "a világ legjobb filmjéről," a Teletabi cipőjéről, színházról (videó). A többi videóért katt a továbbra!

Taylor Lautner és Robert Pattinson az Ellen DeGeneres Showban

Az Ellen DeGeneres Show Twilight-hetét Taylor Lautner és Robert Pattinson zárta. Címszavakban az alábbi témákról esett szó: az utolsó film végének megváltoztatása, chippendale makeover ala Taylor Lautner, furcsa ötletek egy esetleges folytatásra (alien invázió, Twilight/Avengers, Will és Grace stílusban Edward meleg lesz), a srácok kutyái (Roxy és Bear), a viaszfiguráik és Rob állandó cipzár problémája. A teljes showt és egy bónusz videót a hajtás után nézhettek meg.

Kristen Stewart az On the Road New York-i vetítésén II.

Újabb On the Road vetítést tartottak New Yorkban (képek a szeptemberiről), amelyen a film készítői és szereplői is részt vettek. Pár fotót a hajtás után is találtok, de még többért katt a KStewartFan.org galériájára. Megjegyzés: a Filmklub tweetje szerint a februárban nálunk is be fogják mutatni a filmet.