2011. november 30., szerda

HQ Breaking Dawn Pt. 1 Jelenfotó - Jacob Black

Anno az Entertainment Weekly-ben megjelent Jacob still megérkezett HQ méretben, ezért katt a képre:

Casey Labow (Kate) a Neux magazinban

Több fotóért katt a képre.

Interjú Michael Wilkinsonnal, a Breaking Dawn jelmeztervezőjével

Az MTV meginterjúvolta Michael Wilkinson-t, aki a Breaking Dawn első és második részének kosztümtervezője volt. Nem fordítottam le az egészet, csak az érdekesebb részeket szemelvényeztem belőle ki:
Az esküvői ruhákról: „A forgatókönyv nagyszerű lehetőséget biztosított nekünk arra, hogy megtudjuk Bella gondolatait a közelgő esküvője kapcsán. Ott volt az ő rémálom esküvője és a tökéletes, valódi esküvője. A rémálombelihez úgy döntöttünk, hogy olyasmi ruhát választunk, amit utálna hordani. Olyasmit, ami kényelmetlen, és amiben Bella zavarban, kínosan érezné magát. Ez merev és nehézkes volt, fűzőszerűsége van, ami sokat mutat a bőréből és ez számára borzalmas lenne, hisz ő egy kicsikét fiúslány. Nincs semmi nagyon csajos a stílusában, szóval ráadtunk egy hatalmas, ormótlan, habosbabos szoknyát.
A valódi esküvői ruhája viszont úgy illett rá, mint egy második bőr, nagyon örültem ahogy működött ez az egész. Tükrözi az egyszerűségét az eleganciáját. Nem igazán csajos, viszont nagyszerűen ötvözte a vintage elemeket a modernekkel. […] Az a csodás Kristenben, hogy bámulatos testalkata van, szóval úgy gondoltuk, hogy az a legjobb, ha ezt megmutatjuk. A ruha kiemeli a vonalakat, az alakjának egyes részeit annak ellenére, hogy totálisan fedve van - szexi ugyanakkor teljes mértékben elegáns is.
Edward és a fiúk szmokingjáiról: „Sok munkánk volt ebben is, mert a különleges, rendelésre készült érzést akartuk érzékeltetni. Nem akartuk, hogy az emberek úgy véljék, hogy csak úgy elmehetnek és megvehetik ezeket a szmokingokat. A vintage érzést akartuk előtérbe helyezni, az Edward korabeli századfordulós hangulatot. Ugyanakkor nem akartuk, hogy mesterkéltnek hasson, azt akartuk, hogy korabeli, fiatalos és üde legyen. ”

Breaking Dawn Pt. 1 Jelenetfotók HQ minőségben

Az Entertainment Weekly-ben és a People magazinban megjelent Breaking Dawn stillek egy része előkerült HQ minőségben:
 

2011. november 29., kedd

2011. november 28., hétfő

Ashley Greene a Pan Am című sorozat forgatásán

Ma reggelre a forgatási fotók mellé megérkezett az első két hivatalos still az EW jóvoltából:
Az Entertainment Weekly bő két hete közölte le, hogy Ashley Greene szerepelni fog három epizód erejéig az ABC idén indult új sorozatában, a Christina Ricci nevével fémjelzett Pan Am-ben (trailer). A sorozat az 1960-as években játszódik amikor a repülés még luxusnak számított, és amely során a Pan Am légitársaság sztárként körülrajongott pilótáinak és légikísérőinek életét követhetjük nyomon.
Ma pedig New Yorkban Ashley megkezdte a sorozat forgatását, ahonnan megérkeztek róla az első kosztümös fotók. A karakteréről viszont keveset tudni, a hírek szerint a Michael Mosley által megformált pilótához lesz valamilyen köze. Az itthoni sorozatrajongók gyártanak ehhez is magyar feliratot, szóval akinek felkeltette az érdeklődését az december 4-ig felhozhatja magát belőle, ugyanis akkor kerül adásba az első Ashley-s rész. via Sorozatjunkie, JustJaredJr

HQ Breaking Dawn stillek, poszterek, borítók - Letöltőlink - Frissítve

Csináltam az eddig hivatalosan kiadott összes, tagmentes, HQ méretű stillhez, poszterhez, borítóhoz letöltést, így egyszerűen magátokénak tudhatjátok őket. Ha jönnek új képek, akkor előre lesz véve ez a bejegyzés, és frissítve lesz a letöltőlink. :)
Utoljára frissítve: 2012. július 30. (a stillek között van pár MQ is)
 HQ Stillek: 1. rész, 2. rész, 3. rész (Összesen: 449 mb) 

Vogue interjú: Carolina Herrera Bella menyasszonyi ruhájáról

„A kezdeti próba során, amikor Kristen magára öltötte a ruhát és belenézett a tükörbe, nagyon meghatódott,” mondta Carolina Herrera a Vogue-nak adott interjújában. „Abban a pillanatban nem egy színésznő volt, és nem is a karakter a filmből, csak egy menyasszony, aki boldog (abban a ruhában). […] A ruha megalkotása során természetesen Stephenie könyvbéli leírása is inspirált, de hozzáadtam egy cseppnyi Herrera-t, valamint figyelembe vettem a menyasszony személyiségét és stílusát is. Egy esküvői ruhának tükröznie kell az arát, Bella ruhája romantikus és tele van időtlen kifinomultsággal, nagyon hasonlít a karakterre magára. Bizonyos szempontból ez a ruha Bella felnőtté válásának és nővé érésének szimbólumaként is tekinthető. […] Egyedülálló folyamat megalkotni egy esküvőt, mert minden ara másmilyen, viszont a ruhának mindigis különlegesnek kell lennie, hisz ez a legfontosabb pillanat egy nő életében. E során is ez lebegett a szemem előtt, de természetesen egy totálisan más élménnyé vált, hisz végülis ez egy film – egy kulturális jelenség. Emberek milliói fogják látni, így pontosnak és tökéletesnek kellett lennie. […] A Twilight Saga követőjeként nagyon hízelgő volt számomra részt venni ebben a fantasztikus projektben. Olvastam a könyveket és láttam az első filmet, így azóta is rajongója vagyok. Nem tudsz úgy az utcán közlekedni, vagy belefutni valakibe, aki ne tudná már, hogy mi is az a Twilight, legyen szó a könyvekről vagy akár a filmekről. Az esküvői ruha kollekcióink mindig is az időtlen eleganciát és a kifinomultságot testesítették meg, ugyanezen elemeket láttam visszaköszönni Stephenie Meyer menyasszonyi ruha leírásában is.”

2012 januárjától a ruha megvásárolható lesz Herrera New York-i, Los Angeles-i, Bal Harbour-i és Dallas-i butikjaiban. A hivatalos replikák árusításáért viszont Alfred Angelo felel.

Videók: Bella menyasszonyi ruhájának elkészítése

A második videóban Carolina Herrera mesél a ruha megalkotásának folyamatáról.

Breaking Dawn Promó: Premier Helsinkiben és Oslóban

Valahogy lemaradtunk arról, hogy múlthéten Julia Jones és Elizabeth Reaser meglátogatta észak-európai szomszédainkat, egészen pontosan Julia Finnországban járt (Képek: Photocall | Interjú | Porték), Liz pedig Norvégiában (Képek | Videók: #1, #2).

2011. november 27., vasárnap

Letöltőlink: Eclipse Jelenefotók, Poszterek, Kártyák

Végre valahára elkészültem az Eclipse összes elérhető(?) stilljének és posztereinek összegyűjtésével, és azok letöltőlinkekké alakításával. Sajnos nincs meg az összes kép HQ méretben, viszont ha egyszer előkerülnek nagyobb méretben, frissítem a posztot. Ilyen letöltőlinkes bejegyzés lesz a New Moon és a Twilight esetén is.
Poszterek, kártyák (172.58 mb) | HQ/MQ stillek: 1. rész, 2. rész (245.41 mb)

Mackenzie Foy interjúk a Breaking Dawn Pt. 1 premierjéről II.

Már olvashattatok egy jó adag Mackenzie Foy interjúcsokrot, amelyek a Breaking Dawn Pt 1. Los Angeles-i premierjén készültek. Ennek elkészült a folytatása, amit a továbbra kattintva olvashattok el:
Celebuzz (videó)
K: Úgy hallottam, hogy volt egy „Szitkozódós tégely” a forgatáson, ez igaz?
MF: Igen, igaz!
K: Mennyi pénzt kerestél?
MF: Nem tudom már, nem emlékszem rá. De sok összegyűlt, mindet a St. Jude-nak adományoztam.
K: Tényleg? Ez bámulatos! Szóval ez az egész úgy zajlott hogy elkáromkodta magát valaki, aki rögtön azt mondta, hogy „Oh sajnálom Mackenzie, itt a pénzed?” Mennyit dobálták bele?
MF: Hmm, nos voltak árak. Néha 3 dollárt, néha pedig csak egyet.
K: A kimondott csúnya szótól függően?
MF: Igen, a szótól függően.
K: *Ismeretlen Kérdés*
MF: Senki sem hasonlítható a világon Kristenhez, Robhoz és Taylorhoz, vagy akár azokhoz akik benne vannak ebben a filmben, mert mindannyian annyira egyediek és megvan a saját személyiségük. Rob volt az egyik legkülönlegesebb ember, akivel valaha is találkoztam, ő egy klassz srác, imádtam vele dolgozni.

2011. november 26., szombat

Boldog Születésnapot Peter!

Breaking Dawn Pt. 1 DVD és BluRay borítótervezetek és extrák

Kicsivel több mint egy hete megy a mozikban a Breaking Dawn Pt. 1, de a Summitosok már kidobták a film (amerikai) DVD és BluRay borítóinak tervezeteit. A pontos megjelenési dátum még nem ismert, de nagy valószínűséggel tavaszra várható (ahogy hazánkban is). Továbbá előzetesen elárultak néhány, majd a lemezeken is megtalálható extrát:
  • audiokommentár (Bill Condonnal), 
  • egy 6 részes dokumentumfilm, 
  • Tekerés... (az egyes karakterek jeleneteire),
  • Bella és Edward személyes esküvői videója,
  • Jacob karakterének születése.

2011. november 25., péntek

Boldog Születésnapot Billy!

Breaking Dawn Pt. 1: Soundtrack és Score Jelenetlista

Kiegészítettem a ma nyilvánosságra hozott score számok címeivel a meglévő soundtrack-jelenetlistát (előző listák: New Moon, Eclipse):
#1 Carter Burwell – The Kingdom Where Nobody Dies – Edna St. Vincent Millay-idézet, meghívók kézbesítése
#2 Carter Burwell – Cold Feet – az esküvő előtt Bella szobájában
#3 Carter Burwell – What You See In The Mirror – az esküvő előtt Bella szobájában, Edward visszaemlékezése
#4 Carter Burwell – Wedding Nightmare – Bella álombeli esküvője
#5 Sleeping at Last – Turning Page (Instrumental) – Bella az oltárhoz vonul
#6 Iron&Wine – Flightless Bird, American Mouth (Wedding Version) – Bella és Edward esküvői fogadalma és menyegzői csókja
#7 Sia – My Love (Instrumental) – esküvői fogadás (zenekari rész)
#8 Angus&Julia Stone – Love Will Take You – a Denalik köszöntése
#9 Carter Burwell – Bella’s Lullaby – Edward beszéde Bellának
#10 Hard-Fi – Like a Drug – esküvő (táncjelenet)
#11 Cider Sky – Northern Lights – Bella és Jacob tánca
#12 Theophilus London – Neighbors – Jacob feldühödik Bellára
#13 Bruno Mars – It Will Rain – a vendégek elköszönése az ifjú házaspártól
#13 Carter Burwell – Goodbyes – Bella elköszön a szüleitől
#14 Carter Burwell – A Nova Vida – Bella és Edward autóval elindul a nászútjára
#15 Samba Squad – E Pra Valer – az utcai riós jelenetek (Érdekesség: ezen jelenetek forgatás alatt  a Fundo de Quintal, Vai la, Vai la című száma szólt.)

Breaking Dawn Pt. 1 Jelenetfotó - Edward&Bella

via @TwilightSaga_UK

A Breaking Dawn Pt. 1 Score Listája

Nyilvánosságra hozták a Carter Burwell által komponált Breaking Dawn Pt. 1 Score-listáját, amelybe az Amazon oldalán bele is hallgathattok pár másodpercek erejéig. Az album megjelenési dátuma: 2011. December 13. 
| 1. The Kingdom Where Nobody Dies | 2. Cold Feet | 3. What You See In The Mirror | 4. Wedding Nightmare | 5. Wolves on the Beach | 6. Goodbyes | 7. A Nova Vida | 8. The Threshold | 9. Pregnant | 10. Morte | 11. Honeymoon in Eclipse | 12. A Wolf Stands Up | 13. Two Man Pack | 14. Don't Choose That | 15. O Negative | 16. Hearing The Baby | 17. Playing Wolves | 18. Let's Start With Forever | 19. It's Renesmee | 20. The Venom | 21. Hearts Failing | 22. Biting | 23. Jacob Imprints | 24. You Kill Her You Kill Me | 25. Bella Reborn |

2011. november 24., csütörtök

Breaking Dawn Pt. 1 - A Denali klán

Plusz kettő a tovább mögött. via Brandheroin Lj

Breaking Dawn és Water for Elephants: Feliratos videók

Dave-nek köszönhetően megnézhettek három feliratos videót: a trió beszéde a londoni premier során (videó), illetve két Bravo.de interjút Roberttel, az egyik a Water for Elephants (videó) a másik pedig Breaking Dawn promója  alkalmával készült (a feliratokért kattintsatok a jobb alsó sarokban található cc gombokra):

Összefoglalás: Interjú Bill Condonnal és Melissa Rosenberggel

A TheDailyBest.com-nak Bill Condon és Melissa Rosenberg adott egy hosszabb interjút, amelynek egy részét összefoglaltam (elképzelhető, hogy a maradékből is lesz valamikor bejegyzés):
Jacob bevésődése a bébi Renesmee-be: Melissa ált elő azzal az ötlettel, hogy Renesmee-t a bevésődés során a felnőttkoráig mutassák, ezzel is azt hangsúlyozva, hogy Jacob a teljes személyiségéhez kapcsolódik és nem csak a baba mivoltához. Továbbá meg akarták ragadni a kettőjük közötti spirituális kapcsolatot, a testiséget kihagyva, mert az furcsán hatott volna. Összességében tehát a céljuk azt volt, hogy megmutassák, Jacob bizonyos értelemben Nessie védelmezőjévé válik.
Forgatás Pattinsonnal és Stewarttal: Condon számára a velük való forgatás totális megkönnyebbülést jelentett. Nem tudta volna elképzelni ezeket a jeleneteket két olyan emberrel, akik nem szeretik egymást. Melissa elmondta, hogy ő alkotta meg ugyan a szexjeleneteket, de Bill hagyta a színészeket kibontakozni, és nem hiszi, hogy Robnak és Kristennek szüksége volt a téren segítségre.
A film végéről: Condon elmondta, hogy amikor csatlakozott a projekthez, a stúdiónak volt olyan elképzelése miszerint a film VampBella első vadászatával érjen véget. Ez neki akkor nem igazán tetszett, mert szerinte ez a  felvonás még az ember Bella története, így számára az a befejezés amikoris kinyitja a szemét vámpírként, tökéletes. Azt pedig bemutatni, hogy milyen is vámpírnak lenni, egyértelműen a második rész feladata. Rosenberg számára is nyilvánvaló volt, hogy a végül megvalósított módon kell véget érnie az első résznek. 
A második részről: Condon még a vágás kellős közepén tart, de már most látja, hogy ebből egy hihetetlenül másfajta film fog kikerekedni. A vámpírokról fog szólni, és inkább akcióval lesz tele mintsem olyan emocionális töltettel, mint amit az első felénél tapasztaltunk. Bill szerint Kristen is hozzájárult a következő rész erőteljességéhez, aki úgy állt hozzá az egészhez, hogy „Én alkotom meg a valaha létezett legjobb, legklasszabb vámpírt.” Melissa számára viszont nehézséget jelentett a sok vámpír jelenléte, főleg annak eldöntése, hogy kinek mennyi teret engedjen a film során.

Felhívás az illegális letöltések ellen

A Hajnalhasadás 1. része lassan egy hete már látható a mozikban, és ahogy külföldön, idehaza is igen szép eredményeket ért el eddig a film. A magyar forgalmazót, a Pro Video Film&Distribution-t támogatva és melléjük állva megszeretnénk kérni Titeket, magyar Alkonyat rajongókat és az egyéb fanoldalak vezetőit, hogy mindenki a lehetőségeihez mérten semmilyen formában se támogassa a film(ek) ILLEGÁLIS letöltését. Hiú ábrándokat nem kergetünk, tudjuk hogy ezt a folyamatot megállítani nem lehet, de legalább tartsunk össze és minimalizáljuk az ebből eredő károkat. Mert igenis ez károkkal jár: a nyilvánvaló anyagi veszteségek mellett élményromboló hatása is van (egy igazi nagyvásznas élményt nem cserélheti fel a rossz hang- és képminőségű felvétel kisképernyős megtekintése). Mindamellett ha sikeres a film az kihatással van a jövőre: az előző három filmet világpremierként (Amerikát is megelőzve) láthatták a hazai Alkonyat rajongók, és nagyon szeretnék, ha ez a tendencia a befejező résznél, a Hajnalhasadás második részénél is folytatódna. Továbbá ne gátoljuk meg annak a lehetőségét, hogy fantáziát lássanak kedvenceink (fő)szereplésével készülő/készült egyéb filmjeinek magyar forgalmazásában. Köszönjük, hogy elolvastátok ezt a pár sort és mellénk álltok amennyire csak tudtok, végezetül itt a Pro Videó Senior Marketing Managere-nek ez ügyben hozzánk eljuttatott levele: 
"Először is Nektek is szeretnénk megköszönni ezeket a szép eredményeket, amit a film eddig produkált Magyarországon. Egy hét alatt 142.847 néző látta a filmet! Nagyon klassz lenne, ha ez a fantasztikus menetélés folytatódna. [...] A filmet sikerült eljuttatnunk 41 moziba országszerte, így az Alkonyat elérhető minden nagyobb városban, ráadásul felirattal, ami abszolúte megfelelt a rajongói kéréseknek. Kérlek, benneteket, hogy a rendelkezésetekre álló eszközökkel a legális, jó minőségű moziba járást patronáljátok. Készítettünk a második hétre bannereket és új kreatívot (lásd kirakva és a tovább mögött), hogy ezzel is a mozikba invitáljuk a rajongókat. Az, hogy az Alkonyat sikeres legyen Magyarországon, közös érdek. Eddig is rengeteget segítettetek, kérlek, a jövőben is segítsetek bennünket. Nagyon köszönöm: Péter"

Kellan Lutz és Xavier Samuel a GQ Australia Díjátadóján

A héten megrendezésre került Sydney-ben a a GQ Australia Men of the Year Awards, amelyen Kellan Lutz és Xavier Samuel is feltűnt. Kellanról további fotókat ide kattintva találtok, Xavierről viszont csak sajnos két-három képünk van. via KLO

2011. november 23., szerda

Új jelenetfotók a People magazin jóvoltából

Néhány érdekesség a cikkből:
- Bill Condon és Stephenie Meyer 10 vázlatból választotta ki Bella esküvői ruháját
- Carolina Herrera 4 varrónővel közel 6 hónapon át dolgozott az egyedi tervezésű menyasszonyi ruhán
- a ruha hátulját 152 gomb (egy-egy ujján 17 darab található) és úgynevezett francia chantilly csipke díszíti
- a ruha értéke 35 ezer dollár (kb. 8 millió forint)
- Herrara Manolo Blahnikkal együtt tervezte meg Bella esküvői magassarkúját. 4 hónapon át dolgoztak rajta, 12 rajz és 3 prototípus született.
- Bella hajfésűjét a Baton Rouge-i The Gilded Lily ékszer designer stúdió készítette el. A replikákat 199 és 399 dollár között lehet kapni a thegildedlily.biz weboldalon.

Mivel nem mindenki látta még a filmet, ezért beraktam a tovább mögé a fotókat.
November 23: A képek kicserélve iPad szkennekre. via @RPLife

Edward&Bella jelenetfotó

via @Robsessed

Breaking Dawn Pt. 1 Promó: Fan Event Rómában

A Breaking Dawn Pt. 1 promókörútja keretében október végén Nikki Reed és Jackson Rathbone Rómába látogatott. Akkor beszámoltunk róla, hogy részt vettek a Római Filmfesztivál keretében megrendezett photocallon, egy vörösszőnyeges bevonuláson, illetve egy kérdezz-felelek panelen. Ezen felül pedig megjelentek egy fan eventen is, ahonnan a párosról csak most került elő néhány új fotó. via JRO

Fotók a SWATH forgatásáról

A Snow White and the Huntsman (feliratos trailer) forgatása még mindig zajlik Angliában, ahonnan újabb adag forgatási kép érkezett Hófehér és a törpök főszereplésével. Mivel a képek nagy része spoileres, így a továbbra kattintsanak a kíváncsiskodók. via KstewartFans

Entertainment Weekly cikkek

Az odaadó Alkonyat rajongók lehet, hogy felismerik azt a dalt, amely Edward és Bella esküvőjén csendül fel, amikoris megnézik a Breaking Dawnt (vagy már látták is, amely csak a múlthét csütörtöki éjszakai vetítéseken több mint 30 millió dollárt keresett). Ez egy speciális esküvői verziója az Iron&Wine dalának, a ’Flightless Bird, American Mouth’-nak, amely az első Alkonyat film báli jelenete alatt hangzott el először, még 2008-ban. „Mielőtt hozzáláttunk volna az első Alkonyatnak Catherine Hardwicke-kal, Robbal táncoltunk a szobában, próbálva ezt a jelenetet,” mondta Stewart az Entertainment Weekly-nek. „Beraktam az Iron&Wine-től a Flightless Bird, American Mouth-ot, azonnal érzelmessé váltam. Rob nem tudta kezelni ezt a dolgot – furcsa volt! Én viszont azt mondtam, ’oooh, ez tökéletes.’” […] Már beszámoltunk arról, hogy az Iron&Wine dala, ami a ceremónia során hallható miért bír különös jelentőséggel néhány stábtag számára, de Stewart és Pattinson az EW-nek még mesélt néhány dologról, amit a közönség nem láthat majd a film során. Például azt a pillanatot, amikor Pattinson átvedlett egy másik színész bőrébe, amikor az esküvő részeként beszédet mondott új arájának. „Senki nem volt akkor ott,” mondta. „Csak egy csapat statiszta. Majd az egyik felvétel során teljesen átmentem Christopher Walkenbe. Nem tudom miért. Bill Condon azt kérdezte, ’Mi történt? Hirtelen miért játszol úgy, mint Christopher Walken?’ Nem tudtam kivergődni ebből. Ez volt a legfurcsább dolog, ami valaha is történt velem.” Nevet. „Bárcsak gyakrabban előfordulna ez velem.”
Egy másik jelenet, amely során a Denali klán tagjai gratulálnak Bellának és Edwardnak nem került bele teljes egészében a végső verzióba. „Csak egy kis része van benne,” mondta Stewart. „Ez volt az utolsó, amit felvettünk - hajnali négy órakor. Az utolsó közelieket csináltuk, és nevettem – a szó szoros értelemben röhögtem! – ezeken a nőkön. Hirtelen minden annyira nevetségessé vált számomra, úgy voltam vele, hogy 'kik ezek az emberek az esküvőmön?'”
„Az a jelenet csak folyt és folyt… úgy éreztem, hogy örökké tart. Imádtam,” nevet Pattinson. „Mindig is imádom azokat a jeleneteket, ahol Kristen lemarad egy körrel.”

Breaking Dawn Pt. 1 Jelenetfotó - Cullen család

Katt a továbbra a teljes méretűért. via@247Greene

2011. november 22., kedd

Római Sajtótájékoztató Nikki-vel és Jacksonnal - II. rész

K: Aggódtok amiatt, hogy a rajongóitok a karaktereitekkel azonosítanak?
NR: Nagyon fontos, hogy elkülönítsd a valódi személyiséged a fikcionális karakteredtől, de tudod tindézsernek lenni nehéz ügy, és néhány helyzet veszélyessé válhat. Az Internet és a masszív médiajelenlét elhiheti mindenkivel, hogy hirtelen sztárrá válhatsz, de azt már nem említik, hogy könnyedén a feledésbe is merülhetsz. Persze emlékszem arra az időszakra, amikor imádtam a Spice Girls-t (sőt még a bátyám is szerette őket!), akkoriban megpróbáltam élvezni a zenét, a szöveget és megérteni a dalokat, nem mentünk rögtön az internetre pletykák után kutakodni. A dolgok manapság nagyon megváltoztak.
JR: Ezt a két dolgot külön kell választanod. Persze, ha lehetőségem nyílna találkozni a Rolling Stones-szal, valószínűleg megőrülnék! Bármennyire is imádom Keith Richards-ot nem viselkedem úgy, ahogy ő. El tudom választani a zenész és a hétköznapi személyiségét. Nem mi írjuk a Twilight-ot, mi csak az arcunkat és a lelkünket adjuk a könyvekhez és a karakterekhez. Mi vagyunk a saját karaktereink elsőszámú rajongói. Erős és realisztikus módon szeretnéd őket ábrázolni. Ellentétben sok rajongóval én nem üldözök sztárokat az utcán, de elég szerencsés voltam ahhoz, hogy találkozhattam két példaképemmel, és úgy viszonyultam hozzájuk, mintha csak a szüleim barátai lennének. A bölcs apám mindig arra tanított, hogyha szeretett adsz, azt is kapsz vissza, valamint ha tisztelettel bánsz valakivel ő is tisztelettel fog veled.

Boldog Születésnapot Jamie!

2011. november 21., hétfő

Római Sajtótájékoztató Nikki Reeddel és Jackson Rathbone-nal - I. rész

Október végén Nikki Reed és Jackson Rathbone a Római Filmfesztivál keretében promózta a Breaking Dawn Pt. 1-t. Megcsináltam az akkor tartott sajtótájékoztató első felének fordítását (a második rész holnap várható):
K: A Twilight Saga ezen új fejezete sokkal érettebb témákat ölel fel, például a terhességet és a család fontosságát. Mit gondoltok erről?
Jackson Rathbone: A Twilight Saga egy állandó fejlődés. Az eleje az új románcot járta körül, amely ezen mitológiai és sajátos világban játszódik. Most a szerelem kiteljesedett, eljutottunk a házasságig és a családalapításig. Ez sötétebb, mint az előző filmek, ugyanakkor sokkal mélyrehatóbb.
Nikki Reed: Ezen film során nagyon közeli családdá kovácsolódunk. Nem szakadunk ketté, de az tény, hogy Rosalie áll ki teljes mértékben Bella mellett. Örülök ennek a fejlődésnek és ez nagyon fontos pillanata a történetnek.
K: Milyen volt együtt dolgozni a különböző rendezőkkel?
JR: Szórakoztató volt, lehetőségem nyílt mindannyiuktól valami újat tanulni. Mindenki a saját stílusát adta hozzá, és azt hiszem az évek során, mint színészek sokat értünk. Az én állandó támaszom Stephenie Meyer volt, aki mindig ott volt a forgatáson készen állva a kérdéseinkre, valamint mint produceri státuszban is dolgozott a Breaking Dawnon.
NR: Egyetértek. Különösen érdekesek voltak a rendezőváltások az egyes filmeknél. Mivel a könyvek már meg voltak így nagyon-nagy szabadság nem adatott meg számunkra, viszont minden rendezőnek meg voltak a maga ötletei, elképzelései, mi pedig úgy abszolváltuk ezeket amennyire csak tudtuk.

Collider interjú Ashley Greene-vel

Collider: Most, hogy befejeztétek az összes Alkonyat film forgatást, szerinted mire fogsz a legszeretetteljesebben visszaemlékezni ebből az egész élményből?
Ashley Greene: Azt hiszem azon kapcsolatokra, amik e közben kialakultak. És itt van ez az érzés, ami akkor önt el, amikor végigsétálsz a vörösszőnyegen, főleg a rajongói eseményeken, valamint látni azt, hogy miként hatsz emberekre, azt hogy milyen szenvedélyesek aziránt, ami iránt én is az vagyok. Ez pótolhatatlan. Európában voltam sajtókörúton, és voltam egy fan eventen, ahol azt éreztem, hogy „Ez az érzés hihetetlen. Egyszerűen megismételhetetlen.” Úgy hiszem, ez az életed során csak egyszer történik meg veled. Ez a dolog nagyon különleges. Olyan kapcsolatok alakultak ki, amikről nem mondanék le. Az Alkonyatnak vége, de legalább tudom, hogy ezek a kötelékek nem így végzik, tovább fognak tartani.
Collider: Már megtaláltad a módját annak, hogy kényelmesebben érzed magad a nagyfokú sajtó és nyilvános figyelem terén?
Ashley Greene: Jobban megbirkózom már ezzel, és azt hiszem, hogy érettebbé váltam egy kicsit. 20 éves voltam, amikor mindez elkezdődött, most 24 vagyok, ezen évek során beérsz, de ez a részét képezi. Az hogy tanulj magadról, és hogy miként kezelj bizonyos szituációkat. De ez nem olyasmi, amihez valaha is hozzászokhatsz, felfoghatsz. A családom nagy segítséget jelent számomra, mert két lábbal a földön a tartanak. A barátaim és a családom a biztos pont, ők azok akik mellettem vannak a kezdetektől. Nem állt be változás a kapcsolatunkban, legyen szó a családomról vagy a barátaimtól. Ez segít a valóságban maradni. 

Entertainment Weekly - Comic Con portrék #3

A júliusban publikált fotók ide kattintva nézhetők meg. 

Nikki, Ashley és Jackson a Today Showban

Múlt héten New Yorkban Nikki Reed, Ashley Greene és Jackson Rathbone együtt valamint külön-külön is járt a Today show stúdiójában. Közös interjújuk (videó) során elmondták, hogy még nem igazán szomorúak a befejezést illetően, hisz látják egymást és egy év előttük áll, mielőtt ennek az egész végleg befejeződne. A rajongók kapcsán megemlítették, hogy még mindig lenyűgözi őket az az odaadás és szenvedély, amellyel az iránt a franchise iránt éreznek, hiába telt el a kezdetek óta 3 év. Furcsa rajongói kérések? Jackson elmondta, hogy valaki a homlokára kért aláírást, valamint a nyakharapásos kérések sem ritkák. A külön fellépéseket az alábbi linkeken lehet visszanézni: Nikki | Ashley | Jackson. Képek: Nikki | Ashley | Jackson. via JRO, NRC, AGO

Megjelenések: Nikki Reed

New Yorkban, egy Barnes&Noble üzletben egy úgynevezett signing sessiont tartottak, ahol Nikki Reeddel lehetett találkozni (képek) és aláíratni a decemberi/januári Seventeen magazinokat (amelynek címlapján ő köszön vissza ránk). Valamint Nikki a Wired Store által szervezett bulin is járt (képek). via NC

2011. november 19., szombat

Összefoglalás: Interjúk a filmkészítőkkel

Az elmúlt napokban a Breaking Dawn rendezőjével Bill Condonnal, a film producerével Wyck Godfrey-val és forgatókönyvírójával, azaz Melissa Rosenberggel is nyilvánosságra kerültek különböző interjúk. Ezek teljes egészében nem kerülnek lefordításra, de az érdekesebb részeket kiemeltem belőlük:
Collider - Bill Condon (videó)
- A Breaking Dawn Pt. 2 korai vágott verziója 2 óra 14 perc volt (ebben minden felvett jelenet benne volt), ezt jelenleg levitték 1 óra 52 percre (amiben a stáblista még nincs benne).
- Bill elárulta, hogy a korábbi Twilight filmeknél is megkeresték már, de akkor az időzítés nem volt a megfelelő számára.
- Nagyon kicsi közönség előtt tesztelték a filmet. Azon filmek közül, amiken eddig dolgozott Condon, ez volt a legkevésbé tesztelt műve, de a barátainak és ismerőseinek megmutatta, kíváncsi volt a reakciójukra.
- A DVD-re és BluRay-re nem valószínű, hogy rá fog kerülni egy újravágott verzió, de néhány törölt jelenet lesz. 
- A stáblista iszonyat hosszú - majdnem 10 perces - ezért került annak közepére a bónusz jelenet és nem a  legeslegvégére (az emberek nehezen várták volna ki).
- Spoiler: Bill megtartotta Michael Sheen kellékfejét
Collider - Wyck Godfrey (videó)
- a DVD/BluRay kiadáson számíthatunk hosszabb nászutas jelenetekre
- 3D: az első résznél ez soha fel sem vetődött, mert az inkább egy érzelmi utazás, és karakterközpontú film mint egy vizuális élményhalmaz. A második résznél már fontolóra került a dolog, de mivel a két részt egyszerre vették fel, és ez pluszban hatalmas erőforrásokat is igényelt volna, így ez az opció nem valósult meg. Valamint ezek a filmek a 3D nélkül is működtek mindig, így úgy voltak vele, hogy az utolsó két résznél sincs szükség erre a technikai megoldásra. 
MTV - Melissa Rosenberg (cikk)
A kivágott jelenetekről: lehet számítani néhány esküvő előtti jelenetre, amikben Charlie, Renee valamint Carlisle és Edward jut majd nagyobb szerephez. Ezeket azért kellett kivágni, mert lelassították volna a film cselekményét, továbbá Melissa is megemlítette, hogy hosszabb nászutas jelenetekre mindenképpen lehet majd számítani. 

Stew és Taylor a magyar Glamourban

Szkennek a tovább mögött!

2011. november 18., péntek

Breaking Dawn Pt. 1 Promó: Premier Berlin

Ehhez is elérkeztünk, az utolsó Breaking Dawn Pt. 1-os premierhez, amelyet Berlinben rendeztek meg Robert, Taylor, Bill Condon és Wyck Godfrey részvételével.
Vörösszőnyeg: Robert Taylor | Moziban: Robert | Taylor via RPB, TLWeb

Breaking Dawn Pt. 1 Promó: Sajtótájékoztató Berlinben

A teljes sajtókonferencia ide kattintva nézhető meg. Képek
Néhány tweet a konferenciáról:
Kérdés Wyck Godfreynak: Vannak petíciók, amik azt szeretnék elérni, hogy a következő rész hamarabb kerüljön a mozikba. Van erre esély:
Wyck Godfrey: Nem, sajnálom, ez lehetetlen. (Nagy mosoly.)
Kérdés Robnak és Taylornak: Kedvenc számotok a soundtrackről?
Taylor: A Thousand Years Christina Perritől.
Robert: Van egy szám, nem emlékszem a címére... a francba. (Nevetés a teremben).
Kérdés Robnak és Taylornak: Féltek valamitől?
Taylor: A cápáktól! Rob: Nos, azokat könnyű elkerülni, nem igaz? (Nevetés.)
Rob: Az idegi alapú dolgoktól... nem, egyébként nem félek semmitől.
Kérdés: Számítottál ekkora sikerre a Twilight Saga kapcsán?
Rob: Nem, totál őrület. Teljesen meglepődtünk, hogy minden milyen nagyszerűvé vált. A rajongóink hihetetlenül szenvedélyesek és lelkesek. Jó ide visszatérni és képviselni a negyedi részt.

Peter Facinelli és Jackson Rathbone a Jimmy Kimmel Showban

Peter Facinelli (1. videó | 2. videó)
Peter elmesélte egy vicces történetet, ami még a hétfői Los Angeles-i premierre indulás előtt esett meg Vele és a családjával. Már mindenki készen állt az indulásra, így várták hogy megérkezzen az értük küldött autó. Meglátták, hogy az utcájukban parkol egy Escalade, gondolták, hogy ez lesz az ő kocsijuk, ezért mindenki beszállt. A sofőr viszont sehol nem volt, először ez nem tűnt furcsának, úgy voltak vele, hogy biztos kiment a sofőr a mosdóba. Ámde utána meglátták, hogy a kocsiban McDonalds-os zacskók is vannak, ennek sem tulajdonítottak nagyobb jelentőséget (koszos kocsit küldtek és ennyi). Így telt el 5 perc mikoris rájöttek, hogy nem a jó autóba ültek be. Peter mondta mindenkinek, hogy nyugi, semmi hirtelen mozdulat, mindenki lassan szálljon ki, mert ha akkor bukkan elő az Escalade tulajdonosa amikor mindenki kimászik, az kissé furcsa szituáció lenne. Ezen kívül Peter mesélt még a Twitterhez és a Facebookhoz fűződő viszonyáról, Pellanról, valamint e kapcsán ismét elmondta azt a vicces sztorit, ami egy félreértett helyzeten alapszik: Kellan épp valamilyen kajáért nyúlt a forgatáson, de ezt Peter félreértelmezte, és azt hitte, hogy Kell ölelésre vágyik.

Breaking Dawn Pt. 1 Promó: Torontó

Míg a fiúk Barcelonában voltak, addig Ashley Greene, Sarah Clarke és Jackson Rathbone Torontóban üdvözölte a kanadai rajongókat. További képek: Ashley | Ashley | Vegyes | Jackson |  via AGO, SocialiteLife, JRO

Újabb videó az Ellen Showból

Szkennek, fotók: Entertainment Weekly

A tovább mögött plusz képek (frissítve!) is megnézhetők a trióról, valamint a magazinban megjelent interjú - új stillekkel karöltve - is elolvasható (fordítás valamikor lesz). 

2011. november 17., csütörtök

Breaking Dawn Pt. 1 Promó: Barcelona

A berlini premierrel ma a Breaking Dawn vörösszőnyeges promója véget ér, viszont tegnap a fiúk még Barcelonában osztogattak autogrammokat az igencsak hangos spanyol fanoknak. Képek: Taylor | Robert Videó: Megérkezés | #1 | #2 | #3 | via MrPattinson, TLWeb

Mackenzie Foy interjúk a Breaking Dawn Pt. 1 premierjéről I.

A hét elején a Breaking Dawn Pt. 1 Los Angeles-i premierjén mint tudjátok Mackenzie Foy is megjelent, akivel több aranyos interjút is készítettek a különböző médiumok. Ezekből lefordítottam négyet, amit a továbbra kattintva elolvashattok (aki még nem látta az első részt azt vigyázzon a Yahoo!-s interjúval, mert kis spoilert tartalmaz):

Breaking Dawn Promó: Premier New Yorkban

London mellett New Yokban is tartottak egy premiert a Cinema Society és a DKNY szervezésében, amelyen Peter Facinelli mellett Nikki Reed és Ashley Greene tündökölt. A divatmániásoknak: Nikki-n egy Michael Kors ruha volt, míg Ashley-n egy Donna Karan kreáció. via SocialiteLife, Zimbio
Képek: Vegyes | Megérkezés bent: Ashley | Nikki | Peter Megérkezés kint: Ashley | Nikki | Peter