2010. június 10., csütörtök

IGN interjú David Slade-del

David elmondja, hogy nagy szerencséje volt a harmadik résszel, hiszen ott van a csata, a szerelmi háromszög és a többi karakter háttértörténete, amivel remek volt dolgozni. Ez a rész egyértelműen sötétebb, mint az előzőek és David céljaként tűzte ki, hogy Edward-ot ijesztőbbnek, veszélyesebbnek mutassa, mert végülis ő egy vámpír. Az újszülöttekre is sokkal több szerepet gondolt ki annál, mint ami a könyvben van, mert az ő fejlődésük nagyon érdekes és ahhoz hogy ezt megértse leült a színészekkel beszélni erről, főként Xavier-rel, aki ugye a sereg vezetője lesz és megvitatták, hogy milyen érzelmi ciklusokon mennek keresztül ezek a lények, milyen érzés mikor először gyilkolnak, mikor elragadja őket a mámor, hogyan élik meg ezt az új létezést. Xavier alakítására David egyébként nagyon büszke, aki a film folyamán folyamatosan a karakterének az uralásán dolgozott. Forks városa sem olyan nyugodt, mint amilyennek látszik, hisz a felszín alatt rengeteg dolog rejtőzik és közeleg a nagy mészárlás is, ami sokak életét veszélyezteti.
Megjegyzés: én baromira örülök neki, hogy David végre megpróbálja tökösebbre venni a vámpírokat, mert az emberek nagy többsége nem lát benne mást pl. Edward-ban, mint egy nyálas hintőporfejű vérszopót. Azzal, hogy egy új oldalát helyezi előtérbe és komolyabb hangvételt próbál megütni ezzel az egész filmmel, lehetősége nyílik pár új nézőt becsalogatni a moziba. És ez jó.
Azt hiszem a Team David-esek erre vártak hosszú idő óta: interjú a mesterrel. Egy bibi van, állítólag (??) közben soha nem látott kulisszák mögötti jeleneteket is mutatnak, de úgy is lehet "nézni" hogy csak hallgatjuk, nem igaz?

1 megjegyzés:

csak egy pici új volt benne Riley-val:)