2010. május 1., szombat

Bill Condon levele a rajongóknak

Üdvözlet Twihards, Twifans, Twilight Anyukák, Team Edward, Team Jacob és Team Svájc!

Csak szerettem volna köszönni Nektek és elmondani, hogy teljesen fel vagyok tüzelve, hogy belevethetem magam a BREAKING DAWN elkészítésének nagy kalandjába. Mint már bizonyára hallottátok Stephenie és a Summit Csapata meleg fogadtatásban részesített – akik minden erejüket arra összpontosítják, hogy ezek a filmek úgy készüljenek el, ahogy azoknak kell.
Elég elfoglalt vagyok amiatt, hogy arra a szintre küzdjem fel magam, ami Nektek már a szívetekből jön: elolvastam a BREAKING DAWN-t kétszer, megnéztem Catherine és Chris filmjét 2-3 alkalommal egyenként, mind a 4 CD a kocsim lejátszójában megy, és megvan Catherine rendezői notesze, Mark Cotta Vaz nagykalauzai, valamint a képregény első példányszáma is itt van az asztalomon- az irodám lassan kezd a Hot Topic-ra hasonlítani [a Hot Topic-ban árulják a sok fancuccot]. Tudom, hogy ez aligha definiál engem még ”újszülöttként” sem ebben az univerzumban, amiben Ti már egy jó ideje éltek, de hát el kell kezdeni valahol.
Ahogy Ti is, némileg én is a vámpírok megszállottja vagyok, mégpedig a DARK SHADOWS sorozattól kezdve, amelynek részeit gyerekként mohón követtem. De csak ez nem volt elég arra, hogy vámpírfilmet csináljak, még akkor sem ha a korai forgatókönyvírói és rendezői próbálkozásra tett erőfeszítéseim szeretett témái a horror és a thriller műfajai voltak. A GODS AND MONSTERS 13 évvel ezelőtti elkészítése óta erős vágyat éreztem arra, hogy ismét egy gótikus felhangú történeten dolgozhassam.
A Stephenie által megalkotott csodás világ bizonyára egy húron pendül Veletek és szerintem nem is nehéz megérteni miért. Számomra a karakterei egyszerűen időtlenek, de ugyanakkor nagyon modernek. A remek érzékkel megalkotott nagyszerű és csodás táj mélyén Bella, Edward, Jacob valamint Forks/La Push kompániája, ősi és egyetemes élményeken mennek keresztül: vágy, kétségek, féltékenység – mely mind a BREAKING DAWN-ban érik be. Ez a végső fejezet a legjobb minden értelemben; nemcsak kiterjedésében és skálájában széles, hanem érzelmileg is feszült és intenzív az egész.
Nagy csodálója vagyok a máris ikonikus Kristen-nek, Robert-nek és Taylor-nak és mindig is szerettem volna azok közé tartozni, akik velük dolgozhatnak, amint szeretett karaktereiteket végigvezetik útjukon. De komolyan, mi lehetne ennél jobb?
Nyugodtan kérdezzetek tőlem a komment részben, én pedig megpróbálok legjobb tudásom szerint válaszolni rájuk. Remélem, hogy ez lesz az első a számos leendő alkalom közül, hogy kapcsolatba léphetek Veletek, amint megpróbáljuk a BREAKING DAWN-t a nagyvászonra vinni. Nagyon izgatott és hálás vagyok, hogy Titeket tudhatlak magam mellet az én Twilight-utazásomon.

Minden jót,
Bill Condon

P.S. #1. Kérdés: Nem, nem lesznek zenei betétek [a rajongók poénkodtak azzal, hogy mivel a Chicago-t és a Dreamgirls-t is ő készítette, majd nagy áriákkal és össznépi énekléssel fog bevonulni pl a Cullen klán a harcba :D]

3 megjegyzés:

Jó van Bill bácsi majd meglátjuk. David hiányozni fogsz!! *szipog*

Hát Bill el ne csezd.. most még elég bizakodóan állok a dologhoz úgyhogy hajrá!! :)

Nekem nagyon szimpatikus, hogy próbál kapcsolatot teremteni a rajongókkal. Remélem, nem fogunk csalódni. :)