2009. október 24., szombat

Twilight Watch: Farkasok támadása 2 - Alex Meraz

Alex Merazt útközben sikerült elérni, amikor is éppen Arizona felé vezetett. Nem volt rest mesélni a forgatáson történő dolgokról és hogy mit gondol a farkas társairól.

Kis arany ember: Hogy kerültél bele a New Moon szereplőgárdájába?
Teljesen megszokott módon. Kaptam egy felhívást egy nyílt szereplőválogatásról—Natív származású színészeket kerestek— jelentkeztem és szerencsésen megkaptam a szerepet. Az egyik rendező a válogatáson olyasmi volt, mint a Natív amerikaiak összekötője. Már beválogattak más filmjeibe is. Elküldtem neki az eredeti válogatási felvételemet. Tetszett neki, de azt mondta, mehetne ez jobban is. Úgyhogy elhozott L.A-be., kicsit csavartam a dolgon, és megkaptam a szerepet.

Láttad az első Twilight filmet?
Nem, de miután megkaptam a szerepet, vettem egyet és megnéztem forgatás közben.

Melyik jelenetet csináltad a legszívesebben?
A sziklaugrós rész volt a legnagyobb szórakozás, mert az egész Farkas-falka ott volt és egész végig erről az 50 láb magas állványról ugrándoztunk. Nagyon izgalmas volt, hogy megcsinálhattuk a saját mutatványainkat.

Egyáltalán nem volt kaszkadőrötök?
Nem! Ránk akarták erőltetni, de mi viszont ellene voltunk; meg akartuk csinálni a saját dolgainkat. Két napig kellett képezni rá magunkat, minden napi 8 óra csak ugrálás, hogy megtanuljuk a biztonságos landolást. A forgatás napján, egy zöldhátteres szikláról ugrottunk, de igazából ez egy kicsit magasabb és veszélyesebb is volt, mert volt rajta fólia és fű a tetején—picit csúszós volt. Rendben ment, és jó móka volt.

Hogyan sikerült összehangolódni a Farkas falkával?
Mindannyian újak voltunk, ez megkönnyítette a dolgokat. Szövetséget kötöttünk egymással, hogy keresztül tudjunk menni a dolgokon. Nagyon sokat kellett tanulnunk, de nagyon szervezett volt minden. Sokat lógtunk együtt az edzőteremben, és ez sokat segített. A régi Twilight szereplők, mind nagyon királyak voltak. Velük nem töltöttünk sok időt, mert az összes jelenetünkben szinte végig csak a falkával voltunk. Könnyű volt.

Taylor [Lautner] már szerzett egy kis tapasztalatot az első film készítésekor …
Csak a New Moon-ban jött a nagyobb szerepe, úgyhogy ez neki is új volt. Mindannyian együtt tanultunk bele. Taylor egy hihetetlen személyiség. Tudja hogy kezelje a dolgokat—a munkát, a játékot, a társaságot. Nagyon okos srác. Már már úgy tekintek rá mint egy kész férfire.

Mit csináltál a forgatási szünetekben?
Gyakorlatokat mutattunk egymásnak. Taylor mutatott párat az ő edzéstervéből, én meg az enyémből. Harcművészeti trükköket gyakoroltunk … Csak lógtunk! Jól elvoltunk. Ez amúgy is a karakterienk része. Elevennek, barátságosnak kell lennünk—mint a testvéreknek. Azt hiszem sikerült mindenkit rabul ejtenünk a forgatáson, mert mindig várták azokat a napokat amikor a Farkas falka forgatott … mindenki nagyon izgatott volt. Tudták, hogy egy másfajta energiát viszünk a dologba.

Kaptál valami útmutatót más színészektől a forgatás alatt?
Annál a pontnál már kiérdemelted magadnak a munkát. Nincs olyan amire más ott megtaníthat. Senki sem fogta a kezemet a meghallgatáson. Ahhoz, hogy megkapjam ezt a munkát, azt kellett csinálnom, amit a filmben is. Mindezek feltételeként jön a hírnév és a többi más dolog, [rendező] Chris Weitz és Kristen [Stewart] adta a legjobb tanácsot.

Elmondod mit?
Nem hiszem. Ez csak rájuk és rám tartozik.

Rendben értem. Láttad már a kész filmet?
Csak jeleneteket.

A farkasokkal nézed meg?
A mostani állás szerint, nem hiszem, hogy ez meg fog történni. Vagyis hát ezt ígérték. [Nevet]

Milyen volt a sorozat harmadik részét, az Eclipse-et készíteni?
Nem volt nyomás. A nyomást az előző filmben elintéztük, azzal, hogy elkezdtük megismerni a karaktereket. Ebben egy kicsit kényelmesebben végeztem a dolgomat. Már ismertem a stábot, szóval könnyebb volt az egész.

Sok minden megváltozott mióta a Twilight-filmekben szerepelsz?
Hát, sokkal több családtagom lett! [Nevet] Nem tudom, azt mondják, hogy miután elkezdik vetíteni a filmet, a dolgok meg fognak változni. Nagyon sok megbeszélésem lesz igazán nagyszerű rendezőkkel és producerekkel—emberekkel, akiket csodálok. Ez jó, hogy így lesz. A rajongók elképesztőek. Ők azok, akik megváltoztatják minden színész életét.

Több ezer követőd van a Twitteren …
Tudom! Alig másfél hete vagyok fent a Twitteren! Tök király. Az első héten senki se hitte el, hogy én vagyok, ezért csinálnom kellett egy képet amin én vagyok a nevemmel együtt. Úgy néz ki, mint egy rendőrségi nyilvántartási fotó! Totál nevetséges volt az egész, de jó tudni, hogy vannak olyan lelkes rajongóid, akik szeretnének tudni, hogy mi történik veled egy reggeltől-estig tartó napi menetben.

Milyen az őrült sajtófigyelem középpontjában lenni?
Sokkal több interjúra megyek. 4 hónapja, mikor befejezetem a New Moon-t nagyon féltem ezektől a dolgoktól. De azóta több kisebb interjún és vörös szőnyeges premiereken meg ilyesmiken vettem részt. Már megszoktam; ezt hívom az új normálnak. De pár hónappal ezelőtt nagyon kikészültem ezektől. Nagyon sokkoló volt. Most pedig már része annak amit csinálok. A franchise ezt megkívánja. Órákra kellett járnom—P.R. órákra [ahol az interjúkra készítik fel őket – Annie]—de csak mostanában. Kicsit megerőltető ez a sok minden! Próbálok jól szórakozni és önmagam lenni.

Benne vagy egy kis játékban? Jellemezd a New Moon színészeit egy szóval, kezdjük a Falkával. OK, Bronson Pelletier [“Jared”] …
Hű, ember. [Nevet] Poéngyáros!

Kiowa Gordon [vagyis “Embry Call”].
Megszeppent. [Nevet] Mindig belökik ezekbe az őrületes helyzetekbe … még fiatal. Mikor én voltam 19, nekem nem voltak ezek az őrült dolgok. Úgy értem, 24 vagyok—férfiként tekintek magamra. Feleségem van és egy fiam és rendelkezem némi élettapasztalattal. Ezt a srácot pedig hirtelen belökték ebbe az egészbe, ezért minden új neki. Én mindig ezt a megszeppentséget látom benne.

Tyson Houseman [“Quil Ateara”].
Ő tudni fogja ez mit jelent. Vespa. Robogó.

Taylor Lautner [“Jacob Black”]
Taylor! Kitartó.

Gil Birmingham [“Billy Black”].
Egy szóval nagyon nehéz. Azt mondanám … ösztönös.

Chaske Spencer [“Sam Uley”].
Ó ember, imádom őt. Bölcsesség.

Kristen Stewart [“Bella Swan”].
Hű, ő bámulatos. Azt mondanám tökös/fasza.

Rob Pattinson [“Edward Cullen’].
Türelmes.

3 megjegyzés:

Ez is tök jó volt:) Köszi, hogy lefordítottátok és feltettétek. Angolul sosem volt türelmem végigolvasni az interjúkat, mert idegesített, hogy nem értek mindent...szóval, köszi mégegyszer:)

Remélem lesznek még:)

Fú, nem is gondoltam, hogy 24 éves és, hogy felesége és gyereke van. :)

Már nagyon várom a filmet! :P

nem hiszem el h ennek a jo pasinak feleegevan es gyereke.el nem tudtam volnakepzelni rola,mert hat a sose hatralj meg 2-ben nagyon felpezsdultnke latszik:))