2009. szeptember 2., szerda

Jackson Rathbone elmerül Jasper történetében az Eclipse-ben

Egy újabb interjú került fel ismét az MTV honlapjára, melyben a Jasper történetéről árul el néhány részletet megformálója, Jackson Rathbone.
Dallas – Nincs szükségünk érzelmeink befolyásolására, hogy tudjuk Stephenie Meyer teremtményei közül Jasper Hale Whitlock az egyik legnagyszerűbb. A 166 éves Polgárháborús veterán átalakulása és kiszabadulása a későbbi Twilight regények fő témája, a karakter régóta már a rajongók egyik kedvence. Amit még jobban felfokozott, mikor a 24 éves színész/zenész Jackson Rathbone csatlakozott a franchise-hoz, akinek barátságos és lezser bája hasonlóképpen népszerű a Twilight rajongók körében.
Nemrég utolértük Jacksont, aki jelenleg a kasszasiker Saga harmadik részére készül. Néhány fontos cselekményt ismerhetünk meg az elkövetkezendő két filmből – beleértve a harci jelenetet Kellan Lutz-zal, felfedve Jasper erejét amire korábban nem is gondolhattunk és azt is hogy hogyan ölhetjük meg David Slade újszülött vámpírjait.

Jackson melyik jelenet forgatását várod a leginkább a következő filmnél?
Ami miatt igazán izgatott vagyok az, hogy elkezdjük forgatni az Eclipse-t. Lehetőséget kaptam arra, hogy elolvassam a forgatókönyvet, és Jasper történetét is megismerhetjük. Kérdeztek már a lovas tapasztalataimról. Azt mondtam, hogy tudok vágtatni és ügetni, és a többi dolgot is. Hozzászoktam a lovagláshoz. 2 vagy 3 évvel ezelőtt ültem utoljára lovon, de izgatott vagyok ismét nyeregbe ülhetek.

Tehát láthatjuk majd Jasper Polgárháborús történetét?
Persze, lesz néhány Polgárháborús jelenetem, és sok harci jelenetet fogok majd leforgatni. Ami nagyszerű, mert éppen fejeztem be M. Night Shyamalan Az utolsó Léghajlító (The Last Airbender) című filmjének forgatását, tehát az utolsó 6 hónapot harccal töltöttem. Szóval készen állok a folytatásra.

Milyen fajta mozdulatokat fogsz csinálni? Csak lőni fogsz? Nyilvánvalóan, nem magas szintű harcművészetre kell számítani.
Karate illetve kung-fu nem lesz benne, mint amiket Az utolsó Léghajlítóban csináltunk. De a Léghajlítóban alkalmazott küzdőstílusok is egy kicsit szabadabbak voltak, mint például az utcai harcok. És ez is pont ilyen lesz, kicsit megkerüljük a dolgokat.

Miért is?
Nos, beszélünk az újszülött a vámpírokról, akik nem tudják kontrollálni a belső ösztöneiket – nem tudnak gyorsan gondolkodni. Úgyhogy ha megengeded nekik, hogy az ösztöneikre hallgassanak akkor ki kell pontról pontra őket játszani és megtámadni, így megkaphatod őket; de ha megpróbálod őket erővel legyőzni, akkor minden alkalommal nyerni fognak. Szóval ez az egész a kijátszásról szól.

Az edzések illetve a felkészülés ezen az elv alapján történik az Eclipse-ben?
Ez érdekes, mert sok jelenet lesz, amiben Jasper készíti fel a Cullen családot, hogy hogyan harcoljanak az újszülöttekkel. Emmett-tel edz – Emmett született harcos – szóval Jazz elmondja Emmett-nek az összes technikát, Emmett azt hiszi, hogy jobb tud lenni mint Jasper (az edzésük alatt). Jasper végül megmutatja ki a jobb kettőjük közül: a háborús mentalitás nem pedig az utcai verekedés. Előre kell gondolkodni; ez egy sakkjátszma.

Király. Láthatjuk azt a jelenetet, amiben Jasper-t megharapták?
Ó persze, hisz azt látni kell. Nagyszerű lesz. Rengeteget tanultam a Polgárháborúról és erről a korról is. Az egy igazán őrült időszak volt. Ez egy mindenre kiterjedő háború volt a saját hazánkban a honfitársak között. Szörnyű volt. Ez egy érdekes időszak arra, hogy lássuk Jaspert emberként majd azt hogy milyen heves és sötét lesz az átváltozás után. Majd látjuk azt is mikor ráeszmél, hogy mivé is vált, illetve azt mikor rátalál Alice, és megváltja a szerelem.

És itt fogjuk először látni a képességedet is?
Valójában a New Moon-ban egy kis bepillantást nyerünk ebbe. Az iskolában.

Milyen az a jelent, amiben a körülötted lévők érzelmeit befolyásolod?
Szórakoztató. Nagyon természetesen játszottam, mikor használtam a képességem – mint például Edward a gondolatolvasást – ez nem olyan ami túlságosan drámaian zajlik le, mint például azt mondom hogy ’Éhes vagy!’. Nem, ez egy természetes dolog, mint a hallás vagy a szaglás, azok is természetes képességek. Hatni a környezeted mentális állapotára a szemeken keresztül lehetséges. Csak rágondolsz és átküldöd a szemeiken keresztül, melyek ablakok a lélekhez.

A közönség számára egyértelmű lesz, hogy az érzelmi manipulációt hajtasz végre?
Mikor a New Moon-ban látjuk? Az eléggé nyilvánvaló lesz.

1 megjegyzés:

Helyes ez a Hapsi...
Érdekes ez a kép is!